Ένας από τους διασημότερους τηλεοπτικούς σεφ του κόσμου, ο Anthony Bourdain, μοιράστηκε με το Tech Insider τα μυστικά του για τα τέλεια scrambled eggs.

 

anthony bourdain instagram

 

1. Βάλε ένα τηγάνι στη φωτιά. Μην το αφήσεις να κάψει υπερβολικά, αλλά φρόντισε να είναι ζεστό όταν ρίξεις πάνω του τα αβγά.

2. Χρησιμοποίησε φρέσκα αβγά. Σπάσ’ τα χτυπώντας τα σε μια επίπεδη επιφάνεια (και όχι στην άκρη του τηγανιού) και ρίξ’ τα σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ.

anthony bourdain eggs

 

3. Ρίξε μόνο αλάτι και πιπέρι στο μπολ με τα αβγά. Όπως λέει ο Anthony Bourdain, «πιστεύω πως η προσθήκη γάλακτος ή κρέμας δεν προσθέτει κάτι στη γεύση. Το αβγό είναι που κάνει το πιάτο».

4. Χτύπα τα αβγά με ένα πιρούνι. Πρόσεχε να μην τα χτυπήσεις υπερβολικά – δεν θέλεις το αποτέλεσμα να έχει ένα κίτρινο ενιαίο χρώμα αλλά να δημιουργήσεις ένα αφράτο λευκοκίτρινο μείγμα.

5. Μην αφήσεις το μείγμα στην άκρη για να κάνεις κάποια άλλη δουλειά. Ρίξ΄το αμέσως στο ζεστό τηγάνι, στο οποίο έχεις προηγουμένως ρίξει μια γενναία ποσότητα βουτύρου και το έχεις αφήσει να λιώσει μέχρι να αρχίσει να «αφρίζει».

anthony bourdain scrabbled eggs

6. Άφησε το μείγμα να μαγειρευτεί για λίγο πριν αρχίσεις να ανακατεύεις. Όταν αρχίσεις να ανακατεύεις, κάν΄το με ένα πιρούνι, σχηματίζοντας μικρά «οχτάρια» στο τηγάνι. Μην το παρακάνεις όμως με το ανακάτεμα, ώστε να μην βγει υπερβολικά «σπασμένο» το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το πιάτο να έχει συνοχή και υφή.

7. Απόσυρε από τη φωτιά όσο τα αβγά παραμένουν αφράτα και σέρβιρε αμέσως.

 

Δες το βίντεο με τις οδηγίες του Anthony Bourdain: