Tο facebook κατέχει πλέον μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μας αφήνει να δημοσιεύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή μας από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Ποια είναι όμως τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι μέσα από την προσωπική σου σελίδα στο facebook;

-«Check in» σε κάποιο σπίτι: Ίσως και να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά μέσα από ένα check in μπορεί ο καθένας να μάθει ανά πάσα στιγμή τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεσαι. Τουλάχιστον όταν έχει να κάνεις με προσωπικούς χώρους, είναι λοιπόν καλύτερα να το αποφεύγεις.

-«Πολύ προσωπικές» φωτογραφίες: Μη γίνετε κι εσείς σαν εκείνα τα ερωτευμένα ζευγάρια στα social media που ανεβάζουν φωτογραφίες στις οποίες το πιο κατάλληλο σχόλιο είναι «Get a room». Κρατήστε τις στο κινητό σας.

-Προσωπικά στοιχεία: Το να αναγράφεις τα πολύ προσωπικά σου στοιχεία τύπου τηλέφωνο, διεύθυνση και εργασία είναι κάπως περιττό. Υπάρχει βέβαια μία εξαίρεση σε όλο αυτό. Αν για παράδειγμα, η εργασία σου σχετίζεται με τα social media, τότε... έχεις το ελεύθερο να το αναγράψεις.

-Φωτογραφίες με παιδιά: Το έχεις ακούσει πολλές φορές, αλλά αυτή είναι άλλη μια γρήγορη υπενθύμιση. Καλύτερα να μην ανεβάζεις φωτογραφίες με το προσωπάκι της μικρής σου αδερφής, του ανηψιού σου ή του μωρού σου. Κράτα τις για εσένα αυτές τις φωτογραφίες και ξέχνα το upload.

-«Μηνύματα» για πρώην: Χώρισες, εκείνος βρήκε άλλη, εσύ πονάς και ψάχνεις τρόπο να εκφραστείς. Άσε το πληκτρολόγιο από τα χέρια- ή το κινητό- και πες τα καλύτερα στην κολλητή σου. Θα τα «βγάλεις» από μέσα σου και δε θα μάθουν όλοι οι διαδικτυακοί σου φίλοι σε πόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεσαι. Όχι, ούτε τραγούδια γεμάτα νόημα ή αποφθέγματα επιτρέπονται.