Μαλακό, βελούδινο cookie που γίνεται ενιαία βάση για ρευστό, super σοκολατένιο brownie; Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι... κόλαση!

Υλικά:

Για τη βάση cookies
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 γρ. σόδα φαγητού
• 170 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 220 γρ. καστανή ζάχαρη
• 100 γρ. λευκή ζάχαρη
• 15 ml εκχύλισμα βανίλιας
• 1 αβγό
• 1 κρόκο αβγού
• 335 γρ. κομματάκια σοκολάτας
• πρέζα αλάτι

Για το topping brownies
• 250 γρ. ανάλατο βούτυρο
• 200 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
• 80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
• 65 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 360 γρ. άχνη ζάχαρη
• 4 μεγάλα αυγά, ελευθέρας βοσκής

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C και παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ. και το βουτυρώνουμε καλά.
Για τη βάση cookies
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
• Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή και λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αβγό, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του άλλου μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας με το χέρι και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι.
• Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί.
Για το topping brownies
• Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερούτα μέχρι να γίνει λείο και απαλό μείγμα.
• Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τέλος, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Χτυπάμε τα αβγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να έχει μεταξένια υφή.
• Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Σε αντίθεση με το κέικ, δεν πρέπει να το ψήσουμε πολύ. Το brownie πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό στην επιφάνεια και να κρατάει αρκετή υγρασία στο εσωτερικό.
• Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα στο ταψί να κρυώσει. Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/