Καλοκαιρινή απόλαυση χωρίς τύψεις με αυτή την ελαφριά και δροσερή συνταγή!

Υλικά
• 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
• 2 φλιτζάνια φρέσκα φράουλες, φέτες
• 2 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
• 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• 1/4 φλιτζάνι νερό
• 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα
• 1 κουταλιά της σούπας, μαρμελάδα βερίκοκο (κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή μου)
• Φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
• Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μπλέντερ.
• Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε νερό, για περίπου 3 λεπτά.
• Βράζουμε το γάλα ή την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα.
• Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και τη μαρμελάδα βερίκοκο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
• Ανακατεύουμε με το μείγμα γιαούρτι – φράουλα και μεταφέρουμε σε σκεύος.
• Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για περίπου 4-5 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
• Αν χρησιμοποιήσεις τσέρκι πρέπει να την ξεκολλήσεις με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα.
• Στολίζουμε με διάφορα φρούτα!

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/