Η σημερινή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή του cheesecake, ιδανική για καλοκαιρινά πάρτι, αφού είναι σε μπουκίτσες! Επίσης, έχει αμύγδαλο στη βάση του και μαρμελάδα ροδάκινο αντί για την κλασική μαρμελάδα φράουλα.

Υλικά:

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive (1 κουτί)
125 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
30 γρ αλεύρι αμυγδάλου

Για τη γέμιση
600 γρ. κρέμα τυρί (Philadelphia ή μασκαρπόνε)
60 γρ. άχνη ζάχαρη (5-6 κ.σ. γεμάτες)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνης
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το topping μαρμελάδας
150 γρ μαρμελάδα ροδάκινο
1 φύλλο ζελατίνης

Εκτέλεση:

-Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου.
-Έπειτα, ρίχνουμε τη μαργαρίνη, αφού πρώτα την έχουμε λιώσει, μέσα στα μπισκότα και τα αλέθουμε και τα δύο μαζί να υγρανθεί καλά το μπισκότο.
-Μετά τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψάκι για μάφινς και το «πατάμε» με την παλάμη μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος. Προτίμησε ταψάκι σιλικόνης για να βγαίνουν πιο εύκολα
-Αφού προθερμάναμε τον φούρνο μας στους 180°C, ψήνουμε τη βάση με τα μπισκότα για 10΄-12΄.
- Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και την άχνη ζάχαρη και σε προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπρίκι με ένα σφηνάκι βραστό νερό να λιώσουν και τα μεταφέρουμε στο μείγμα.
- Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Όταν παγώσει η βάση, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, την απλώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
- Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το φύλλο ζελατίνης για τη μαρμελάδα το οποίο λιώνουμε σε μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό.
- Μόλις λιώσει, το ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα
- Τέλος, μετά τις δύο ώρες που έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, στρώνουμε και τη μαρμελάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ακόμη μια ώρα.