Σημειώνοντας αύξηση στα pins κατά 344% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το trend report του Pinterest, οι αυτοκόλλητες ταπετσαρίες τοίχου είναι ξεκάθαρα το #1 rising trend στη διακόσμηση σπιτιού για φέτος – και αποτελεί έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για να μεταμορφώσεις εντελώς τον χώρο σου!

 

 

aytokolliti tapetsaria

Το πριν και το μετά του τοίχου που αυτή η blogger μεταμόρφωσε, τοποθετώντας μόνη της μια αυτοκόλλητη ταπετσαρία.

 

Τι είναι οι αυτοκόλλητες ταπετσαρίες

Στην πραγματικότητα, είναι αυτοκόλλητα που μπορούν να τοποθετηθούν αλλά και να αφαιρεθούν σχετικά εύκολα από τους τοίχους. Δεν χρειάζονται κόλλα, όπως οι κλασικές ταπετσαρίες, και αφαιρούνται χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα – το μόνο που χρειάζεται συνήθως είναι να περάσεις τον τοίχο με ένα υγρό πανί. Μπορείς να τις τοποθετήσεις μόνη σου, ωστόσο θα χρειαστεί να είσαι πολύ προσεκτική και να κάνεις τις απαραίτητες μετρήσεις για να μη βγει στραβό το μοτίβο. Επίσης, έχε υπόψιν ότι, σε επιφάνειες που δεν έχουν λεία υφή, ίσως είναι αδύνατη η τοποθέτησή τους. Γι’ αυτό συμβουλεύσου τον προμηθευτή, πριν αγοράσεις μια ταπετσαρία.

Όσο για την τιμή τους, ανάλογα με το μέγεθος του τοίχου που θέλεις να καλύψεις, μπορούν να σου κοστίσουν από μόλις 20-30 ευρώ (υπολόγισε γύρω στα 100 ευρώ για μια μέτρια επιφάνεια, αλλά εξαρτάται και από την ποιότητα της ταπετσαρίας).

Μπορείς να επιλέξεις να ντύσεις με μία αυτοκόλλητη ταπετσαρία έναν ολόκληρο τοίχο, ή μπορείς απλώς να διακοσμήσεις μια μικρότερη επιφάνεια, ακόμα και να ντύσεις παλιά έπιπλα ή ντουλάπες. Δες τη photo gallery για να πάρεις ιδέες!

Ανανέωσε το σπίτι σου με μια ταπετσαρία!