Αυτή είναι η πιο απλή και γευστική συνταγή από όλες για σπιτικό παγωτό φράουλα – θα χρειαστεί βέβαια να έχεις παγωτομηχανή. Αν έχεις, δοκίμασέ τη αυτό το Σαββατοκύριακο!

Υλικά:
• 500 γρ. φράουλες
• 2 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
• 1 φλυτζ. πλήρες γάλα
• 2/3 φλυτζ. ζάχαρη
• 1/2 λεμόνι (μόνο τον χυμό)

Εκτέλεση:
• Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες.
• Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Τις αφήνουμε στην άκρη.
• Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το χυμό λεμόνι τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως η ζάχαρη.
• Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
• Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στo ψυγείο μέχρι να κρyώσει τελείως.
• Τοποθετούμε το παγωτό στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/