Είμαι σίγουρη πως έχεις παρατηρήσει πως υπάρχουν κάποιες μέρες που ξυπνάς με νεύρα, κακοδιάθετη και αγχωμένη. Όμως δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς το γιατί, μιας που δεν έγινε τίποτα συνταρακτικό. Κάτι ωστόσο σε πιέζει. Και ακόμα δεν το έχεις βρει για να το αλλάξεις. Έτσι δεν είναι;

Για σκέψου λοιπόν, μήπως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω καταστροφικά για τη διάθεσή σου λάθη;

1. Το δωμάτιο σου, το γραφείο σου ή ακόμη και ολόκληρο το σπίτι είναι αχούρι. Ναι, όταν το περιβάλλον στο οποίο περνάς τις περισσότερες ώρες είναι τρομερά ακατάστατο αυτό σου δημιουργεί μια υποσυνείδητη πίεση που σε αγχώνει και σε ρίχνει. Λάθος. Μάζεψε τα πράγματά σου και για να μην ξαναγίνει τέτοιο μπάχαλο, να θυμάσαι πως είναι τρομερά πρακτικό όταν παίρνεις κάτι να το βάζεις μετά απευθείας στη θέση του. Και όχι στο πάτωμα ή στην καρέκλα για παράδειγμα.

2. Αναβάλλεις για αύριο όλες σου τις υποχρεώσεις. Και αυτό το «αύριο» δεν έρχεται ποτέ. Και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται και το μυαλό σου πάει να σπάσει. Λάθος. Ό,τι μπορείς -και πρέπει- να κάνεις σήμερα, κάν’το ΣΗΜΕΡΑ! Με αυτόν τον τρόπο θα παρατηρήσεις πως τελικά μπορείς να τα προλάβεις όλα, εάν βεβαίως ακολουθείς ένα πρόγραμμα.

3. Τρως ανθυγιεινά και δεν κάνεις καθόλου γυμναστική. Κι όμως, όταν κάνεις κακής ποιότητας ζωή είτε επειδή σου αρέσει να τρως κάθε μέρα πατατάκια, σοκολάτες και burgers, είτε επειδή βαριέσαι να γυμνάζεσαι για παράδειγμα, τότε να ξέρεις πως ο οργανισμός σου δεν θα αντέξει για πολύ. Θα κλατάρει και μαζί θα καταρρακωθεί και η ψυχολογία σου. Αφιέρωσε λοιπόν χρόνο σε εσένα, κόψε όλες τις κακές σου συνήθειες και δες να αλλάζει η διάθεσή σου -και η ζωή σου- σε χρόνο dt!