Αυτή η συνταγή ισορροπεί ιδανικά μεταξύ της φρουτώδους γεύσης του ροδάκινου και της πλούσιας γεύσης της καραμέλας.

Υλικά:
• 1200 γρ. φρέσκα ροδάνικα - αποφλειωμένα, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
• 1/4 φλυτζ. λευκή ζάχαρη
• 1/4 φλυτζ. sauce καραμέλα
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
• 1 τενεκεδάκι εβαπορέ γάλα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 φλυτζ. πλήρες γάλα (μπορεί να χρειαστεί 1,5 φλυτζ. ανάλογα με τα λιπαρά).\

Εκτέλεση:
• Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
• Σε ένα δοχείο παγωτού (παγωτομηχανή) ανακατεύουμε το μείγμα με τα πολτοποιημένα ροδάκινα, το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ γάλα, τη sauce καραμέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε το πλήρες γάλα.
• Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή του δοχείου για να καταψύξουμε το παγωτό.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/