Έχεις τρεις μπανάνες που έχουν μαυρίσει και ετοιμάζεσαι να τις πετάξεις; Ξανασκέψου το!

Χρησιμοποιώντας τες, μπορείς να φτιάξεις το διάσημο banana bread (δηλαδή ένα λαχταριστό κέικ μπανάνας) του επί χρόνια food journalist των New York Times, Mark Bittman. Είναι «το καλύτερο banana bread που έχεις δοκιμάσει ποτέ», λέει ο ίδιος.

Χρόνος εκτέλεσης:
10 λεπτά προετοιμασίας και 50-60 λεπτά ψησίματος

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
10 λεπτά προετοιμασίας και 50-60 λεπτά ψησίματος
2 φλυτζάνια αλεύρι
½ κ.σ. αλάτι
1 ½ κ.σ. baking powder
1 φλυτζάνι ζάχαρη
115 γραμμάρια (περίπου μισή πλάκα) βούτυρο
3 πολύ ώριμες μπανάνες
2 αβγά
1 κ.σ. βανίλια σε σκόνη
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλυτζάνι τριμμένη καρύδα

Δες το βίντεο με τις οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής.

Σημείωση: Σύμφωνα με τις οδηγίες, η θερμοκρασία ψησίματος είναι 350°F. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 180°C.