Θυμίζοντας εξοχή και υπέροχες αγροικίες, η ρουστίκ διακόσμηση δημιουργεί ζεστούς και φιλόξενους χώρους που, τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε να λατρεύουν όλο και πιο πολύ οι interior designers.

Πώς μπορεί λοιπόν ένα τέτοιο trend να ενταχθεί σε ένα σπίτι στην πόλη; Η απάντηση είναι, φυσικά, με μικρές ή μεγαλύτερες πινελιές, όπως οι παρακάτω.

 

1. Ένα τραπέζι από ακατέργαστο ξύλο

rustic trapezi akatergasto ksilo 1

Είτε πρόκειται για την τραπεζαρία είτε για το τραπεζάκι του καθιστικού, το ακατέργαστο ξύλο μπορεί να κάνει ένα έπιπλο πραγματικό έργο τέχνης, δίνοντας παράλληλα ένα γήινο τόνο στην διακόσμηση του σπιτιού σου.

 

2. Γούνινα ριχτάρια, χαλάκια και μαξιλάρια

rustic rixtaria maksilaria gouna

Τα πάντα στη ρουστίκ διακόσμηση είναι θέμα υφής. Πες «ναι» σε ζεστά ριχτάρια, fluffy μαξιλάρια και χαλάκια που θυμίζουν γούνα προβάτου. Προτίμησε ωστόσο συνθετικά κομμάτια, τόσο για τον οικολογικό όσο και για τον οικονομικό χαρακτήρα τους.

 

3. Ένα μεταλλικό κρεβάτι

rustic metalliko krevati

Ένα μεταλλικό κρεβάτι, στην εντελώς λιτή ή σε μια πιο περίτεχνη εκδοχή του, θα δώσει μια νοσταλγική, ρομαντική διάθεση στο υπνοδωμάτιό σου.

 

4. Ένα πολύχρωμο κιλίμι, ένα vintage χαλί ή μια τραχιά φλοκάτη

rustic vintage xalia

Κομμάτια σαν κι αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή, vintage /boho αύρα ακόμα και σε απόλυτα μοντέρνους χώρους. Μη φοβηθείς τα έντονα χρώματα και τις αντιθέσεις. Διαφορετικά, κινήσου σε γήινους τόνους που έτσι κι αλλιώς είναι το βασικό στοιχείο της ρουστίκ διακόσμησης.

 

5. Παλιά έπιπλα και διακοσμητικά

rustic vintage mpaoula palia epipla

Κομοδίνα, μπουφέδες, καρέκλες και άλλα παλιά έπιπλα που μπορείς να βρεις σε παλαιοπωλεία (ή ακόμα και στην αποθήκη του πατρικού σου ή των παππούδων σου) ή μπαούλα, αντικέ φωτιστικά και καθρέφτες με μπρούτζινη κορνίζα, όχι μόνο εντάσσονται με επιτυχία σε μίνιμαλ χώρους αλλά αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστικά τους κομμάτια.

 

6. Φολκλόρ υφάσματα

rustic folkore

Έντονα χρώματα και ιδιαίτερα μοτίβα μεταμορφώνουν στοιχεία της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης σε κομμάτια μοντέρνας boho αισθητικής. Δεν έχεις παρά να ενδώσεις στη γοητεία τους.

Rustic home décor: 6 τρόποι για να υιοθετήσεις το trend στο σπίτι σου