Τον πρώτο καιρό μιας γνωριμίας που εξελίσσεται σε σχέση, όλα μοιάζουν όμορφα, αισιόδοξα, ειδυλλιακά. Είναι όμως αυτή ακριβώς η περίοδος που έχει σημασία για την εξέλιξη της σχέσης και για το πόσο καλά θα περάσεις μέσα σε αυτή.

Και αυτά είναι τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις:

1. Να είσαι ανοιχτή σε σχέση με τις προσδοκίες σου
Ναι, θα τον τρομάξεις αν στο πρώτο ραντεβού του εκμυστηρευτείς ότι ονειρεύεσαι να κάνεις μαζί του 5 παιδιά (και, για να είμαστε ειλικρινείς, στο πρώτο σας ραντεβού δεν θα έπρεπε να ξέρεις αν θέλεις με τον συγκεκριμένο άνθρωπο να αποκτήσεις 5 παιδιά), αλλά είναι καλό από τον πρώτο καιρό της σχέσης να είσαι ξεκάθαρη ως προς τα δικά σου πλάνα για τη ζωή σου. Το να μη θέλεις ποτέ να παντρευτείς, το να επιδιώκεις μια ελεύθερη σχέση ή το να θέλεις την επόμενη τριετία να δημιουργήσεις οικογένεια είναι ίσως πράγματα που οφείλεις να πεις στον σύντροφό σου σχετικά νωρίς μέσα στη σχέση.

2. Μην προσπαθείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι
Με το να υποκριθείς ότι σου αρέσουν τα extreme sports δεν θα γίνεις πιο ενδιαφέρουσα στον τύπο που κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνει στην Κάλυμνο για αναρρίχηση. Αντιθέτως, θα εγκλωβιστείς σε μια εικόνα που δεν είναι αληθινή και, πιθανότατα, θα τον δεις να απογοητεύεται όταν ανακαλύψει ότι προτιμάς να περνάς την Κυριακή σου χουζουρεύοντας στο κρεβάτι και διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Παράλληλα, μέχρι να κουραστείς να τροφοδοτείς και να επιβεβαιώνεις την ψεύτικη εικόνα που η ίδια έχεις κατασκευάσει για σένα, θα έχεις πολλές φορές αναγκαστεί να υποκριθείς ότι περνάς καλά κάνοντας πράγματα που στην πραγματικότητα δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου. Προτίμησε, λοιπόν, την αλήθεια: Oι διαφορετικές σας προσλαμβάνουσες, οι προσωπικές σου ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντά σου μπορούν να γίνουν το όπλο σου για να τον γοητεύσεις.

3. Δώσε σημασία σε πράγματα που αργότερα δεν θα μπορείς να ανεχτείς
Όταν είμαστε ερωτευμένοι, ή έστω ενθουσιασμένοι, τείνουμε να παραβλέπουμε κάποια ελαττώματα του Άλλου, πολύ συχνά πιστεύοντας ότι θα «τα διορθώσουμε». Και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες παγίδες των σχέσεων. Ο Άλλος είναι αυτός που είναι, πολλά χρόνια πριν σε γνωρίσει. Και, κατά πάσα πιθανότητα, έτσι θα παραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμα.

4. Άσε το παρελθόν σου, επιτέλους, πίσω σου
Μην κάνεις συγκρίσεις με την προηγούμενη σχέση σου, μην ασχολείσαι με όσα κάνει ο πρώην σύντροφός σου, μην προσπαθείς να αποδείξεις σε φίλους και κοινούς γνωστούς ότι είσαι και πάλι ερωτευμένη και, γενικώς, μην αφήνεις το παρελθόν σου να εισβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στη νέα σου σχέση. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τη σαμποτάρει.

5. Κυρίως, όμως, θέσε σωστές βάσεις
Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος πραγματικά σε ενδιαφέρει και βλέπεις ότι αυτό που ζείτε έχει τα εχέγγυα να εξελιχθεί σε κάτι ουσιαστικό, προσπάθησε να το χτίσεις σωστά και προφύλαξέ το από τον κακό σου εαυτό. Ζήλια, ξεσπάσματα, ψέματα, καβγάδες και, κυρίως, έλλειψη σεβασμού του Άλλου δηλητηριάζουν τις σχέσεις, όσο έντονα κι αν είναι τα συναισθήματα. Κάνε, λοιπόν, τα πάντα για να λείπουν αυτή τη φορά.

 

Δες ακόμα: Ποια πρόσωπα θεωρούν οι άνδρες πιο όμορφα