Με την αλλαγή του καιρού και καθώς τα χειμωνιάτικα ρούχα επιστρέφουν στις ντουλάπες μας, είναι ευκαιρία να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα και να οργανώσεις την ντουλάπα σου ώστε να είναι πιο πρακτική και να σε βοηθά να ντύνεσαι πιο εύκολα, γρήγορα αλλά και στυλάτα.

Βήμα 1: Διαλογή

Ξεκίνα διαχωρίζοντας τα ρούχα που φοράς από εκείνα που έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις. Χώρισε τη δεύτερη κατηγορία σε τρεις στοίβες: Ρούχα που θα πετάξεις (κατεστραμμένα, φθαρμένα ρούχα), ρούχα που θα χαρίσεις, ρούχα που θέλουν επιδιόρθωση. Αν για κάποια ρούχα δεν είσαι σίγουρη, κράτα τα σε μια στοίβα για «δεύτερη σκέψη». Από αυτή τη στοίβα, προσπάθησε κάθε σεζόν να απομακρύνεις τουλάχιστον το 60%, είτε επιστρέφοντάς τα στο λειτουργικό κομμάτι της ντουλάπας σου (αν αποφασίσεις ότι θα τα ξαναφορέσεις), είτε βάζοντάς τα σε μία από τις τρεις αρχικές στοίβες διαλογής. Κάνε το ίδιο για τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σου.

Βήμα 2: Ανακατάταξη

Χώρισε την ντουλάπα σου σε καθημερινά και βραδινά ρούχα. Έτσι, θα μπορείς να διαλέγεις πιο εύκολα το look σου, ανάλογα με την περίσταση. Στη συνέχεια, μπορείς να γκρουπάρεις κάθε section ανά χρώμα, ώστε να κάνεις ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία του συνδυασμού ρούχων. Σκέψου επίσης πώς μπορείς να κάνεις το καθημερινό σου ντύσιμο πιο εύκολο: Μήπως θα ήταν πιο πρακτικό να διπλώσεις τα παντελόνια σου το ένα πάνω από το άλλο σε ένα ράφι, αντί να τα κρεμάς σε κρεμάστρες; Επίσης, επειδή οι υπερβολικά ψηλές στοίβες συνήθως δεν είναι βολικές, μήπως ένα έξτρα ράφι θα σου έλυνε τα χέρια; Είναι πιο εύκολο να το παραγγείλεις από τον μαραγκό παρά να ταλαιπωρείσαι καθημερινά για να βρεις τι θα φορέσεις! Όσο για τα παπούτσια, προσπάθησε να τα έχεις όλα μαζεμένα σε ένα εμφανές σημείο (μήπως χρειάζεσαι μια καινούργια παπουτσοθήκη;). Με αυτόν τον τρόπο, θα βλέπεις όλες τις επιλογές σου και θα διαλέγεις το κατάλληλο ζευγάρι για κάθε look.

Βήμα 3: Καταγραφή

Αφού τελειώσεις, πάρε ένα κομμάτι χαρτί (ή άνοιξε τις σημειώσεις του κινητού σου) και κατάγραψε τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη νέα σεζόν. Είναι πχ ένα γκρι καθημερινό πανωφόρι; Ένα ζευγάρι μαύρα flat παπούτσια; Ανανέωσε αυτή τη λίστα κάθε φορά που ανακαλύπτεις μια έλλειψη στην ντουλάπα σου. Έτσι, όταν βγαίνεις για shopping, θα κάνεις πιο στοχευμένες και έξυπνες αγορές.