Σήμερα αρωματίζουμε με espresso την αγαπημένη συνταγή για cheesecake φούρνου και φτιάχνουμε ένα απολαυστικό γλυκό με ιδιαίτερο χαρακτήρα!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
• 200 γρ μπισκότα oreo
• 70 γρ. Βούτυρο, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE
• 600 γρ τυρί κρέμα
• 100 γραμμάρια ζάχαρης
• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
• 1 διπλός εσπρέσο
• 3 αυγά
• 100 γρ πραλίνα φουντουκιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
• Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
• Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και σακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς.
• Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στη βάση.
• Χρησιμοποιούμε το κάτω μέρος από ένα ποτήρι νερού για να πιέσουμε προς τα κάτω και να τους δώσουμε σωστό σχήμα.
• Βάζουμε το τσέρκι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
• Το βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν βάλουμε το μείγμα του cheesecake
• Γυρίζουμε το φούρνο στους 160º C.

ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE
• Xτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει, περίπου 2-3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον εσπρέσο, και ξαναχτυπάμε.
• Προσθέτουμε τα αυγά, ΕΝΑ ΕΝΑ κάθε φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
• Χτυπάμε το μίγμα για 1 επιπλέον λεπτό.
• Ρίχνουμε το μίγμα cheesecake στο τσέρκι που έχει ήδη κρυώσει.
• Τοποθετούμε το τσέρκι των 20 cm μέσα σε ένα ταψί.
• Γεμίζουμε προσεκτικά το άλλο ταψί με νερό, μέχρι περίπου 3 cm κάτω από τo χείλος του cheesecake
• Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 160° C για 60 λεπτά.
• Το cheesecake είναι έτοιμο όταν το κέντρο κουνιέται λίγο όταν κουνάμε το ταψί ενώ οι άκρες του cheesecake είναι πιο σταθερές από το κέντρο.
• Μόλις το cheesecake σου φανεί έτοιμο, κλείνουμε το φούρνο και ανοίγουμε λίγο την πόρτα του φούρνου.
• Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στο φούρνο πριν το βγάλουμε - κάτι που μπορεί να πάρει 60-90 λεπτά.
• Μόλις κρυώσει, βγάζουμε το cheesecake από το φούρνο. Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για μια νύχτα.
• Πριν σερβίρουμε καλύπτουμε την κορυφή με την πραλίνα φουντουκιού χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr