Χειμωνιάτικες μυρωδιές και γεύσεις όπως αυτές της κανέλας, του πορτοκαλιού, του τζίντζερ και του μελιού συνδυάζονται σε αυτή τη συνταγή και δημιουργούν ένα γλυκό κέικ που έχει, εκτός από τέλεια γεύση, και υψηλή θρεπτική αξία.

Υλικά:
• 225 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
• ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
• 225 γρ. ζάχαρη
• 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 150 ml ηλιέλαιο
• 300 γρ. μέλι
• 225 ml χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
• Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
• Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και την ζάχαρη με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε τα αβγά, το ηλιέλαιο, 225 ml χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
• Χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι (Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ ρευστό).
• Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
• Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα για 20 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Extra tip: Προαιρετικά, ολοκληρώνουμε το κέικ με γλάσο της αρεσκείας μας.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr