Όχι, τα pancakes δεν τρώγονται μόνο με πραλίνα φουντουκιού. Αν αγνοείς την αλμυρή εκδοχή τους, αυτή η συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να μετανιώσεις που δεν τα είχες δοκιμάσει νωρίτερα.

Υλικά:

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ ζάχαρη άχνη
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 ¼ κούπα γιαούρτι
2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο (λιωμένη)
1 αβγό
100 γρ τσένταρ
2 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, περνάμε από σίτα μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα υγρά στοιχεία δηλαδή το γιαούρτι, τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και το αβγό.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα με ένα αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα μείγμα χωρίς σβόλους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τα κομμάτια μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μπέικον να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα. Στραγγίζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά ή ζεσταίνουμε το μηχάνημα για pancakes.
Ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στην επιφάνεια του pancake για περίπου 2 λεπτά.
Έπειτα αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα το pancake και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από την κάτω πλευρά, για 2 λεπτά περίπου.
Καλύπτουμε το καθένα με τσένταρ μελτ και μπέικον.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και στήνουμε σε ένα πυργάκι με 4 pancakes.
Διακοσμούμε με ένα τοματίνι κομμένο στα τέσσερα.

Τα συγκεκριμένα pancakes μπορείς να τα απολαύσεις στο χριστουγεννιάτικο brunch του Italus που επιμελείται τις τρεις πρώτες Κυριακές του Δεκεμβρίου ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

DSC 2671