Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι λένε, έτσι πιστεύω κι εγώ. Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο κι αν βιάζομαι, όσο κι αν δεν έχω χρόνο ή διάθεση, να φύγω από το σπίτι χωρίς να έχω φάει κάτι θρεπτικό αλλά και χορταστικό. Σου έχω ξαναπεί πως ξυπνάω πάντα πεινασμένη, έτσι; ;-p

Σήμερα λοιπόν, που πράγματι δεν είχα άπλετο χρόνο στη διάθεσή μου για να φτιάξω την αγαπημένη μου τηγανίτα (δες τη συνταγή εδώ), έφτιαξα αυτό το λαχταριστό πρωινό.

 

WhatsApp Image 2017 12 07 at 12.18.071

 

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, μέλι και αποξηραμένη... καρύδα!

Δεν υπάρχει πιο νόστιμο σνακ από την καρύδα! Προσωπικά τρελαίνομαι, μου αρέσει πολύ η γεύση και το άρωμά της, οπότε μόλις ανακάλυψα στο κατάστημα από το οποίο αγοράζω τους ξηρούς καρπούς, την αποξηραμένη version της σε flakes -χωρίς ζάχαρη- ενθουσιάστηκα. Ναι, μπορώ να την τρώω ακόμη και σκέτη, είναι πεντανόστιμη. Και αν δεν το ξέρεις ήδη, θέλω να σε πληροφορήσω πως έχει ταξινομηθεί ως υπερτροφή λόγω των πολυάριθμων ευεργετικών για την υγεία μας ιδιοτήτων της. Έχει αντιοξειδωτική δράση, περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως επίσης έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τους ξηρούς καρπούς, μπορείς είτε να αγοράσεις ένα έτοιμο mix με ανάλατους ξηρούς καρπούς ή να φτιάξεις το δικό σου mix και να το αποθηκεύσεις σε ένα μικρό βαζάκι για να μην χρειάζεται το πρωί να ανοίγεις πεντακόσια σακουλάκια για να φτιάξεις το πρωινό σου. Ενδεικτικά, το συγκεκριμένο πρωινό περιέχει αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, σταφίδες, φυστίκια και φυσικά καρύδα και μέλι!

 

WhatsApp Image 2017 12 07 at 12.18.07

 

Καλημέρα και καλή απόλαυση!