Η μυρωδιά του σπιτιού σου είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσουν οι καλεσμένοι σου μόλις μπουν στον χώρο. Τα αρωματικά κεριά είναι σίγουρα μια λύση για να δώσεις γρήγορα ένα διακριτικό άρωμα, αλλά αν δεν έχεις, μην ανησυχείς. Μπορείς απλώς να δοκιμάσεις αυτή την πανεύκολη συνταγή.

Υλικά:
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κ.σ. βανίλια
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Τι πρέπει να κάνεις:
Βάλε δύο κούπες νερό να βράσουν, σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμήλωσε τη θερμοκρασία ώστε το νερό να σιγοβράζει και ρίξε όλα τα υλικά. Σε 10 περίπου λεπτά το σπίτι σου θα μυρίζει υπέροχα! Φρόντισε απλώς να προσθέσεις νερό αν χρειάζεται.

Extra tip: Αν δεν έχεις κάποιο από τα υλικά, πειραματίσου με ό,τι έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Κάρδαμο, ξυλάκια κανέλας, γαρύφαλλο, τζίντζερ, φύλλα δάφνης και μοσχοκάρυδο είναι μερικές από τις επιλογές σου!

Extra tip #2: Αν ο χώρος της κουζίνας δεν επικοινωνεί με αυτόν του καθιστικού, μπορείς, αφού σιγοβράσεις για λίγη ώρα το μείγμα, να το αφήσεις να κρυώσει ελαφρώς και μετά να το μεταφέρεις σε γυάλινα βαζάκια, τα οποία θα τοποθετήσεις όπου θες να «μεταφέρεις» τη μυρωδιά.