Ξέρεις πολύ καλά πως όταν πλησιάζουν αυτές οι δύσκολες μέρες του μήνα όλα γύρω σου παγώνουν και το μόνο που θέλεις είναι να μείνεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα και να μην κάνεις τίποτα για τις επόμενες -τουλάχιστον δύο- μέρες.

Μπορείς όμως να αντιμετωπίσεις τους πόνους της περιόδου με τέσσερις φυσικούς και απλούς τρόπους:

-Το μαγνήσιο θεωρείται θαυματουργό, κυρίως στον αθλητικό τομέα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και στην ικανότητά του να χαλαρώνει τους μυς. Γι’ αυτό και είναι το ιδανικό συστατικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ανακουφιστείς από τις κράμπες της περιόδου. Κάνε μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς με λίγο λαδάκι μαγνησίου (το οποίο μπορείς να προμηθεφτείς σε μορφή spray από το φαρμακείο).

-Κάτι που επίσης μπορεί να σε βοηθήσει είναι η άσκηση. Μελέτες έχουν δείξει πως τα συμπτώματα της περιόδου είναι πιο ήπια μετά από λίγη άσκηση. Φυσικά, δεν εννοούμε να ξεκινήσεις τρέξιμο, βάρη κλπ, αλλά μια ήπια μορφή γυμναστικής, όπως η yoga, μπορεί να κάνει την περίοδό σου πολύ πιο ανώδυνη.

-Η θερμότητα μπορεί επίσης να σε ανακουφίσει από τους έντονους πόνους. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο ή ακόμη καλύτερα ζεστές κομπρέσες στην περιοχή της κοιλιάς. Ή ξάπλωσε και τοποθέτησε χαμηλά στην κοιλιά σου μια θερμοφόρα.

διατροφή σου μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Αντιστάσου λοιπόν στην επιθυμία σου για σοκολάτα (και γενικότερα στην κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες ή κορεσμένα λίπη) και προτίμησε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και ιδιαίτερα τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο (το οποίο, όπως είπαμε και παραπάνω, δρα ευεργετικά για τους πόνους της περιόδου), όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπανάνες, κολοκυθόσπορο και αβοκάντο.