Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το χριστουγεννιάτικο γεύμα δεν είναι άλλος από μια βελουτέ σούπα καρότο. Και υπάρχει ένα μεγάλο/απλό μυστικό στην εκτέλεση για να έχει γεύση ψητού!

Υλικά
10 μεγάλα καρότα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικός)
1 πατάτα
λίγο τζίντερ (αν είναι σε σκόνηm 1 κουταλάκι του γλυκού)
300 ml ζωμός βοδινού
ελαιόλαδο
250 gr τυρί κρέμα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρότα και την πατάτα σε μεγάλα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στη λαμαρίνα. Από πάνω βάζουμε τα μυρωδικά, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Αυτό θα δώσει στη σούπα μια πιο «ψητή» γεύση.
Στη συνέχεια βάζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια στο ζωμό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Με ένα ραβδομπλέντερ δίνουμε στη σούπα τη βελουτέ υφή. Ανάλογα με το πόσο βελούδινη τη θέλουμε προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Σερβίρουμε στα πιάτα γαρνίροντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τυρί κρέμα.

Tip: Για πιο ρουστίκ γεύση μπορούμε αντί για τυρί κρέμα να βάλουμε τυροκαυτερή.