Οι ταινίες του 2017 έχουν κάθε άλλο παρά εξαντληθεί (πολλά από τα οσκαρικά φαβορί δεν έχουν ακόμα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες), αλλά, από όσες προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχεις χάσει αυτές τις τρεις:

Blade Runner 2049
Το σίκουελ της κλασικής πια ταινίας του Ridley Scott κατάφερε, 35 χρόνια μετά το μακρινό 1982 και με τη σκηνοθετική επίβλεψη πια του Denis Villeneuve, όχι μόνο να ικανοποιήσει τους παλιούς fans αλλά και να δημιουργήσει νέους. Ευφυές και άρτιο τόσο αισθητικά όσο και σεναριακά, είναι σίγουρα ένα από τα φιλμ του 2017 που πρέπει να δεις, έστω και καθυστερημένα.

 

The Florida Project
O Willem Dafoe έχει ήδη προταθεί για Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου -και πιθανότατα θα προταθεί επίσης για Όσκαρ- για την ταινία, αλλά η ερμηνεία του δεν είναι ο μόνος λόγος για να δεις το «Florida Project». Η συγκινητική του ευαισθησία και η αφοπλιστική του ειλικρίνεια, που κατάφερε να μεταφέρει με έναν φρέσκο, σχεδόν «μαγικό» τρόπο στην οθόνη ο σκηνοθέτης Sean Baker, είναι μερικοί από τους υπόλοιπους λόγους για να το κάνεις.

 

Δουνκέρκη
Το αριστούργημα του Christopher Nolan για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει αρκετό (βρετανικό) πατριωτισμό, αλλά σίγουρα δεν προσπαθεί να προκαλέσει τη συγκίνησή σου. Μόνο ένα ακατανίκητο δέος. Είναι βέβαιο πως θα το νιώσεις, όπως βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να βαρεθείς κατά τη διάρκεια ούτε ενός από τα 106 λεπτά της ταινίας.