Ο νέος χρόνος είναι εδώ και, παρά το κλισέ της υπόθεσης, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να αρχίσεις να αλλάζεις την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά, αν δεν το κάνεις σήμερα, πιθανότατα δεν θα το κάνεις ποτέ. Ξεκίνα λοιπόν από αυτή την απλή λίστα:

Βρες κάτι που να σε χαλαρώνει και βάλ΄το στη ρουτίνα σου. Χορός; Yoga; Βόλτα με τον σκύλο; Ένα ζεστό μπάνιο; Βρες αυτό που «δουλεύει» για εσένα.

Σχεδίασε ένα ταξίδι. Συνήθως, μετά τις γιορτές, οι αεροπορικές εταιρίες βγάζουν προσφορές για τους επόμενους μήνες. Εκμεταλλεύσου τες.

Κάνε κάτι που πραγματικά έχει νόημα. Στήριξε μια φιλανθρωπική δράση με όποιον τρόπο μπορείς, γίνε vegan, ρώτα τον άστεγο που βλέπεις κάθε μέρα στο δρόμο προς τη δουλειά αν χρειάζεται κάτι που μπορείς να του προσφέρεις.

Καθάρισε τα ντουλάπια και το ψυγείο σου από οτιδήποτε ανθυγιεινό. Έτσι, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Πες «όχι» σε τοξικούς ανθρώπους. Εκείνη η φίλη που πάντα νιώθεις ότι σε κατακρίνει και σε ζηλεύει δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στη ζωή σου. Γιατί λοιπόν συνεχίζει να καταλαμβάνει χώρο σε αυτή;

Δες λιγότερη τηλεόραση.

Διάβασε περισσότερα βιβλία.

Ασχολήσου με τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Κάνε μικρές αλλαγές για να το κάνεις πιο όμορφο, ζεστό και πρακτικό. Θα δεις ότι θα σου αλλάξει τη διάθεση.

Βάλε πρόγραμμα στον ύπνο σου. Προσπάθησε να κοιμάσαι και να ξυπνάς την ίδια ώρα καθημερινά. Σύντομα, θα νιώθεις πολύ πιο ξεκούραστη.

Φτιάξε μια νέα playlist για το μετρό/ το γυμναστήριο/ το αυτοκίνητο. Ή και μία για κάθε ένα από αυτά.

Μάθε να φτιάχνεις μια νέα υγιεινή συνταγή.

Κάνε εκκαθάριση στην ντουλάπα σου. Δεν χρειάζεται να περιμένεις τη νέα σεζόν για να το κάνεις. Κάν’το αυτό το Σαββατοκύριακο.