Εμείς σου προτείνουμε αυτές τις 3 συνταγές για σαλάτες υψηλής θρεπτικής αλλά παράλληλα χαμηλής θερμιδικής αξίας:
«Γεμιστό» αβοκάντο με λαχανικά και φέτα
Υλικά:
-1/2 κίτρινη πιπεριά
-1/4 της κούπας ντοματίνια
-3 ραπανάκια
-1 αβοκάντο
-1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
-λίγο κόλιανδρο φρέσκο
-Λίγο τυρί φέτα
-χυμός από ένα λεμόνι
-αλάτι
-λίγο πιπέρι καγιέν
-(προαιρετικά) λίγο σκόρδο, λιωμένο
-(προαιρετικά) ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόψε τα ντοματίνια και το αβοκάντο στα δύο και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε κυβάκια ή μικρές ροδέλες. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τον χυμό λεμόνι με αλάτι και πιπέρι καγιέν (πρόσθεσε το λιωμένο σκόρδο και το λάδι αν επιλέξεις να τα βάλεις τελικά στη συνταγή). Πρόσθεσε στο μπολ τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα ραπανάκια και το κρεμμυδάκι και ανακάτεψε καλά.
Βάλε τα δύο μισά αβοκάντο σε ένα πιάτο και αφαίρεσε με ένα κουτάλι λίγη από την ψύχα τους (ώστε να δημιουργήσεις μια μικρή «φωλιά» σε κάθε μισό). Γέμισε κάθε φωλιά με τα λαχανικά που έχεις στο μπολ σου. Τρίψε από πάνω λίγη φέτα και ολοκλήρωσε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Σαλάτα με μήλα, καρύδια και κατσικίσιο τυρί
Υλικά
-Ψιλοκομμένο σπανάκι
-1 μήλο κομμένο σε φέτες ή κυβάκια
-1/2 κούπα καρυδόψυχα
-1/3 της κούπας σπόρια ροδιού
-1/3 της κούπας αποξηραμένα cranberries
-1/3 της κούπας κατσικίσιο τυρί (ή φέτα)
Για τη σως:
-1/4 της κούπας ελαιόλαδο
-1/4 της κούπας μηλόξυδο
-τον χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
-1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά παπαρουνόσπορο
-λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά της σως σε μία κούπα. Πλύνε καλά το σπανάκι και κόψε τα φύλλα του στο μέγεθος που επιθυμείς. Ρίξ’ τα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το μήλο, τα καρύδια, το ρόδι και τα cranberries. Τρίψε από πάνω το τυρί, περίχυσε με τη σως και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε αμέσως.
Σαλάτα Caprese με αγγούρι και αβοκάντο
Υλικά
-2 αγγούρια
-Λίγα ντοματίνια
-1 αβοκάντο
-1 κούπα φρέσκια μοτσαρέλα (ψιλοκομμένη ή αγορασμένη σε μικρά μπαλάκια)
-Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
-1 κουταλιά ελαιόλαθο
-2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
-(προαιρετικά) 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
-Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψε στα δύο τα ντοματίνια και σε φέτες τα μικρά κομμάτια τα αγγούρια (μπορείς να τα βάλεις με τη φλούδα τους, αρκεί να τα πλύνεις πολύ καλά). Κόψε σε κυβάκια και το αβοκάντο και τοποθέτησέ τα όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε την ψιλοκκομένη μοτσαρέλα, τον βασιλικό, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη!
Δες ακόμα: 4 light συνταγές για γλυκά που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά!