Το κλασικό γραπτό μήνυμα αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς πια παρελθόν, αφού με το whatsapp μπορείς χωρίς χρέωση (αρκεί να έχεις ίντερνετ) να ανταλλάσσεις όσα μηνύματα θες με τους υπόλοιπους χρήστες, φωτογραφίες, βίντεο ή ακόμα και ηχητικά μηνύματα.

Ακόμα, όμως, κι αν το χρησιμοποιείς καθημερινά, υπάρχουν μερικά tricks που ίσως δεν γνώριζες:

 

1. Μπορείς να το χρησιμοποιείς και από τον υπολογιστή σου:

Κάνε κλικ στο web.whatsapp.com και σκάναρε (στο κινητό σου) το QR code, ακολόυθώντας τις οδηγίες για το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σου. 

 

2. Απενεργοποίησε το «last seen:

Ναι, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκες στην εφαρμογή. Άνοιξε το Whatsapp, πήγαινε Ρυθμίσεις -> Λογαριασμός -> Απόρρητο και διάλεξε ποιοι θα βλέπουν την ένδειξη «Συνδέθηκε στις...»

 

3. Κράτα αρχείο συνομιλιών ή στείλε μια συνομιλία με e-mail

Αν φοβάσαι μην χαθούν κάποια μηνύματα που έχεις ανταλλάξει με κάποιον, τότε απλά πήγαινε Ρυθμίσεις -> Συνομιλίες -> Δημιουργία Αντιγράφου. Αν θες, μπορείς παράλληλα να στείλεις μια συνομιλία με e-mails; Από i-phone, μπες μέσα στη συνομιλία, πάτα πάνω στο όνομα του συνομιλητή σου (στο πάνω μέρος της οθόνης) και έπειτα κλίκαρε την επιλογή «Εξαγωγή συνομιλίας». Από Android, άνοιξε το whatsapp, κράτα πατημένη τη συνομιλία που θες να στείλεις και διάλεξε «Email chat».

 

4. Σίγασε κάποια συνομιλία

Αν είσαι σε κάποιο meeting και οι φίλες σου στέλνουν ασταμάτητα μηνύματα στην ομάδα σας, μπες μέσα στη συνομιλία, πάτα πάνω στο όνομα του συνομιλητή ή της ομάδας (στο πάνω μέρος της οθόνης) και έπειτα κλίκαρε την επιλογής «Σίγαση» διαλέγοντας για πόση ώρα θες να έχεις το συγκεκριμένο chat στο αθόρυβο - και το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Δες ακόμα: 10 απίστευτα χρήσιμα sites που θα βάλεις στην καθημερινότητά σου