Ξορκίζοντας το κακό, προσπαθώντας να αφυπνίσουν το κοινό τους ή απλώς θέλοντας να μοιραστούν την αλήθεια τους, αυτοί οι 10 stars έχουν μιλήσει ανοιχτά για την πιο δύσκολη μάχη τους. Αυτή με τον ίδιο τους τον εαυτό:

 

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Γράφοντας για την επιλόχειο κατάθλιψη, στο προσωπικό της site, Goop: «Όταν ο γιος μου ήρθε στον κόσμο το 2006, περίμενα να περάσω άλλη μια περίοδο ευφορίας μετά τη γέννησή του, όπως ακριβώς είχε συμβεί όταν είχε γεννηθεί η κόρη μου, μερικά χρόνια πριν. Αντιθέτως, ήρθα αντιμέτωπη με ένα από τα πιο σκοτεινά και επώδυνα κεφάλαια της ζωής μου».

 

Cara Delevigne

Cara Delevingne

Στο συνέδριο «Women in the World» το 2015, αναφερόμενη στην περίοδο που έπασχε από κατάθλιψη: «Νομίζω ότι πίεσα τον εαυτό μου τόσο πολύ που κάποια στιγμή απλώς κατέρρευσα ψυχολογικά. Είχα τάσεις αυτοκτονίας, δεν ήθελα να ζω πια. Πίστευα ότι είμαι εντελώς μόνη. Καταλάβαινα πόσο τυχερή ήμουν και πόσο υπέροχη οικογένεια και φίλους είχα, αλλά και πάλι αυτό δεν με ένοιαζε. Ήθελα ο κόσμος να με καταπιεί και τίποτα δεν έμοιαζε καλύτερη λύση από τον θάνατο».

 

Kerry Washington

kerry washington 2015 emmys 6 620x413

Στο περιοδικό Essence τον Ιούλιο του 2007 για την περίοδο που, ως φοιτήτρια στο κολέγιο, έπασχε από βουλιμία: «Χρησιμοποιούσα το φαγητό σαν ένα τρόπο να αντιμετωπίσω τα προβλήματά μου – ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Έτρωγα τα πάντα, σχεδόν μέχρι να λιποθυμήσω. Και μετά έλεγα σε όλους ότι θα πάω στη βιβλιοθήκη για να διαβάσω και πήγαινα στο γυμναστήριο όπου προπονούμουν για ώρες. Το να κρατώ αυτή τη συμπεριφορά κρυφή ήταν όμως εξίσου επώδυνο και με απομόνωνε. Αισθανόμουν τεράστια ντροπή για ό,τι έκανα».

 

Dwayne Johnson

dwayne johnson 4

Σε συνέντευξή του για την εκπομπή «Oprah's Master Class» στο τηλεοπτικό δίκτυο της Oprah Winfrey τον Νοέμβριο του 2015, μιλώντας για την κατάθλιψη: «Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσεις όταν πάσχεις από κατάθλιψη είναι ότι δεν είσαι μόνος. Δεν είσαι ο πρώτος που το περνάει και δεν πρόκειται να είσαι ο τελευταίος. Αλλά τις περισσότερες φορές νομίζεις ότι είσαι μόνος. Μόνο εσύ. Ότι είσαι σε μια φούσκα, αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Μακάρι να είχα τότε κάποιον να με τραβήξει από αυτή τη φούσκα και να μου πει “Μη σε νοιάζει, όλα θα διορθωθούν. Όλα θα είναι εντάξει, θα δεις”».

 

Miley Cyrus

miley cyrus2

Στο αμερικανικό Elle, για το τεύχος Μαΐου του 2015, για τις δύσκολες στιγμές της: «(Οι fans μου) ξέρουν ότι έχω παλέψει με την κατάθλιψη και νομίζω ότι αυτό τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα. Και αυτό μου δίνει ένα σκοπό – ένα λόγο για να ξυπνάω κάθε πρωί, μεγαλύτερο από το να βάζω φτερά και μικροσκοπικά ρούχα και να βγαίνω στη σκηνή».

 

Demi Lovato

49d882dc55587585 ddcover1q.xxxlarge 2x

Γράφοντας για τη δική της μάχη με τις διατροφικές διαταραχές, στο περιοδικό Seventeen, το 2011: «Άρχισα να έχω επεισόδια υπερφαγίας σε πολύ νεαρή ηλικία. Και στη συνέχεια, περίπου στα 12, σχεδόν σταμάτησα να τρώω, αφού είχα ήδη πέσει θύμα bullying για τα κιλά μου - τα παιδιά στο σχολείο με φώναζαν συνέχεια “χοντρή”. Η σχέση μου με το φαγητό και οι διατροφικές διαταραχές από τις οποίες επέζησα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη ζωή μου για πάντα, αλλά νιώθω περήφανη που ζήτησα βοήθεια και έτσι μπορώ σήμερα να δηλώνω πως είμαι πιο ευτυχισμένη και υγιής από ποτέ».

 

Angelina Jolie

gettylina

Για τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις, την κατάθλιψη και τα δύσκολα εφηβικά της χρόνια, σε συνέντευξή της στο Wall Street Journal τον Νοέμβριο του 2015: «Δεν ήξερα γιατί ήμουν τόσο αυτοκαταστροφική και δυστυχισμένη. Δεν εκτιμούσα τη ζωή μου, ούτε την καταλάβαινα. Μεγάλωσα σε ένα μέρος (το Los Angeles), όπου θεωρείται πως, αν είσαι διάσημος, έχεις χρήματα και μια αξιοπρεπή εμφάνιση και έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις σε αυτή τη βιομηχανία, έχεις τα πάντα. Και τελικά, τα αποκτάς όλα αυτά και συνειδητοποιείς ότι δεν θα μπορούσες να νιώθεις πιο κενός».

 

Brad Pitt

GQ Brad Pitt Birthday Hair TOUT

Μιλώντας για την κατάθλιψη στο περιοδικό «Hollywood Reporter» τον Φεβρουάριο του 2012: «Είχα πραγματικά βαρεθεί τον εαυτό μου στο τέλος της δεκαετίας του ’90. Προσπαθούσα να κρυφτώ από τη δημοσιότητα. Κάπνιζα πάρα πολύ χόρτο. Καθόμουν στον καναπέ μου και απλώς αποβλακωνόμουν και πραγματικά κάποια στιγμή θύμωσα με εμένα. Σκέφτηκα “Τι κάνεις; Ποιο είναι το νόημα να συμπεριφέρεσαι έτσι; Είσαι καλύτερος από αυτό”. Αλλά μια τέτοια περίοδος σε βοηθάει επίσης να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι. Το αντιμετωπίζω σαν ένα μεγάλο μάθημα, σαν μία τάξη ή ένα εξάμηνο στο σχολείο της ζωής μου».

 

Halle Berry

Halle Berry LL

Σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey, μιλώντας για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μετά τον χωρισμό της με τον πρώτο της σύζυγο, τον σταρ του μπέιζμπολ David Justice: «Πονούσα τόσο πολύ και ένιωθα ότι δεν ήθελα να αντιμετωπίσω τον κόσμο. Ένιωθα ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία της ζωής μου. Αγαπούσα αυτόν τον άνδρα και πίστευα ότι είχα κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αλλά αυτό τελικά δεν ήταν αρκετό. Και δεν ήξερα τι θα μου επεφύλασσε πλέον το μέλλον. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι ο εύκολος τρόπος ήταν απλώς να φύγω. Να εξαφανιστώ».

 

Jon Hamm

t emmys 2015 jon hamm groomer

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Observer», τον Μάιο του 2011, για τη δύσκολη περίοδο μετά τον θάνατο του πατέρα του: «Έκανα θεραπεία και πήρα αντικαταθλιπτικά για ένα σύντομο διάστημα. Με βοήθησαν. Αυτός είναι ο σκοπός της θεραπείας: να σου δώσει μια άλλη οπτική όταν εσύ το μόνο που βλέπεις είναι ο λαβύρινθος στον οποίο έχεις χαθεί».