Τα κακά νέα είναι ότι μερικοί άνθρωποι απλώς βγαίνουν κάθε φορά υπέροχοι στις φωτογραφίες (υπάρχει και λέξη γι΄αυτό: φωτογένεια), τη στιγμή που κάποιοι άλλοι (εσύ;) βγαίνουν σχεδόν πάντα χάλια.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να βοηθήσουν:

1. Κοίταξε απευθείας σε μία πηγή φωτός λίγο πριν βγάλεις μια φωτογραφία. Οι κόρες σου θα μικρύνουν, με αποτέλεσμα τα μάτια σου να βγουν καλύτερα και να αποφύγεις το red eye effect.

2.. Δώσε σημασία στο μακιγιάζ σου. Ο σωστός τόνος make up είναι το Α και το Ω, ενώ σημαντικό είναι να το έχεις απλώσει και στον λαιμό σου (ή και μέχρι το ντεκολτέ) για να αποφύγεις τη διχρωμία. Θυμήσου τα tips μίας makeup artist για τέλειες φωτογραφίες.

3. Πριν από τη λήψη, πέρνα με λίγη πούδρα ή χρησιμοποίησε ένα χαρτί για να ταμπονάρεις απαλά το μέτωπό σου, ώστε να αποφύγεις τις αντιαισθητικές γυαλάδες.

4. Μην ποζάρεις en face. Η γωνία 3/4 κολακεύει περισσότερο σχεδόν κάθε πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα: Στρίψε λίγο τον κορμό σου έτσι ώστε ο ένας σου ώμος να είναι πιο κοντά στην κάμερα από ό,τι ο άλλος.

5. Βρες την καλή σου πλευρά. Όλοι οι άνθρωποι έχουν «καλό προφίλ». Βρες ποιο είναι το δικό σου.

6. Για να αποφύγεις το διπλοσάγονο, προσπάθησε να μακρύνεις τον λαιμό σου προβάλλοντας ελαφρώς μπροστά το μέτωπό σου και το πηγούνι σου. Φρόντισε επίσης η κάμερα να είναι στο ύψος των ματιών σου ή ψηλότερα, αλλά όχι χαμηλότερα.

7. Στις ολόσωμες φωτογραφίες, ωστόσο, ζήτα από τον φωτογράφο να τραβήξει τη λήψη από χαμηλά.

8. Θυμήσου πως ό,τι βρίσκεται πιο κοντά στον φακό θα δείξει μεγαλύτερο (και το αντίθετο) και εκμεταλλεύσου το για ποζάρεις με έναν κολακευτικό για το σώμα σου τρόπο.

9. Για μια πιο φυσική και ξεκούραστη έκφραση (και για να αποφύγεις να βγεις με μισόκλειστα μάτια), κλείσε τα μάτια σου πριν τη λήψη, πάρε μια βαθιά ανάσα και άνοιξέ τα τη στιγμή της φωτογραφίας, χαμογελώντας. Ένα κοινό μυστικό για να βρεις το «σωστό» χαμόγελο, είναι να σπρώξεις ελαφρώς τη γλώσσα σου πίσω από τα πάνω δόντια σου.

10. Κοίτα φωτογραφίες σου και εντόπισε, ανάμεσά τους, τις αγαπημένες σου. Προσπάθησε να διακρίνεις το μοτίβο που ακολουθούν οι περισσότερες από αυτές- είναι σίγουρο ότι υπάρχει. Την επόμενη φορά που θα ποζάρεις, θυμήσου το.

 

Δες ακόμα: Οι 10 μαγικοί κανόνες για να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες