Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης, όμως το μυαλό των περισσότερων «ταξιδεύει» στο καλοκαίρι, στις ακρογιαλές και φυσικά στο πώς θα αποκτήσουμε αυτή τη sun-kissed απόχρωση στην επιδερμίδα μας.

Με τις συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο να είναι γνωστές σε όλους, το self-tan έχει πλέον μπει στη beauty καθημερινότητά μας, χαρίζοντάς μας μια χρυσαφένια επιδερμίδα εύκολα και γρήγορα.


Ποια είναι, όμως, τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε κατά την εφαρμογή του self-tan στο σώμα μας;

 

1. Ξεκίνα με τα βασικά και προετοιμάσου σωστά

Για αρχή, θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα self-tan προϊόντα «μένουν» στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και γι' αυτό θα πρέπει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, προκειμένου να πετύχεις ένα ομοιόμορφο και χωρίς «μπαλώματα» αποτέλεσμα. Φρόντισε να κάνεις αρχικά απολέπιση σε όλο σου το σώμα με ένα scrub (δώσε έμφαση στις πιο τραχιές περιοχές όπως οι αγκώνες, οι αστράγαλοι ή τα γόνατα, αλλά και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ).

 

f28

 


2. Το μυστικό με τη βαζελίνη

Γενικά, πρέπει να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς μαζί με το self-tan λιπαρά στη σύστασή τους προϊόντα, μιας και εμποδίζουν την απορρόφησή του. Τι γίνεται όμως, στην περίπτωση που θέλεις να «προστέψεις» κάποιες περιοχές του σώματός σου από το self-tan; Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης πάνω στα φρύδια σου, γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου και στα νύχια σου,προκειμένου να αποφύγεις τον κίνδυνο αλλοίωσης του φυσικού χρώματος.


3. Κάνε τον σωστό έλεγχο

Βεβαιώσου πως η επιδερμίδα σου είναι στεγνή, χωρίς ίχνος λιαπρότητας- προσοχή βέβαια, όχι ξηρή ή αφυδατωμένη- πριν ξεκινήσεις να απλώνεις το self-tan. Ακόμη και η παραμικρή υγρασία στην επιδερμίδα μπορεί να δημιουργήσει κατά σημεία ραβδώσεις ή ανομοιομορφία στον τόνο. Βέβαια, αν έχεις ούτως ή άλλως αφυδατωμένη επιδερμίδα, μετά την απολέπιση μπορείς να άπλωσεις μια ελαφριά στη σύστασή της ενυδατική κρέμα προκειμένου να μην είναι εντελώς ξηρή.

 

7594440540 64343967e9

 


4. Τα βασικά στο mix and match

Δεν έχεις καταλήξει ποιος τύπος self-tan είναι ο ιδανικός για εσένα; Τα self-tan με μους υφή θεωρούνται τα πιο εύκολα στην εφαρμογή τους και στο άπλωμα πάνω στο σώμα.Από την άλλη, αυτά σε μορφή spray μπορούν να «καλύψουν» ακόμη και τα πιο δύσκολα σημεία. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς είτε το ένα, είτε το άλλο, αλλά, αν αποφασίσεις να συνδυάσεις και τους δύο τύπους, σιγουρέψου πως είναι από το ίδιο brand προκειμένου να αποφύγεις την όποια διαφορά στην απόχρωση.

 

3 e1336642412118

 

5. Άφησε το self tan για το τέλος

Το self tan θέλει χρόνο και άνεση. Γι' αυτόν τον λόγο κανόνισε τις υπόλοιπες «δουλειές» σου (γενικά και στη beauty ρουτίνα σου ειδικότερα, όπως το ξύρισμα, την αποτρίχωση, το μανικιούρ-πεντικιούρ) και άφησε το self tan για το τέλος! Και, ειδικά στην περίπτωση της αποτρίχωσης, φρόντισε να την κάνεις μια-δύο μέρες πριν, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

 

 Διάβασε ακόμη: Ραγάδες: Αντιμετώπισέ τες με αυτή τη συνταγή!