Η αλήθεια είναι πως η φωτογραφία τα λέει όλα. Ψηφίζω ξεκάθαρα τη «less is more» λογική ΚΑΙ στο καλοκαιρινό μακιγιάζ. Σας έχω πει πολλές φορές άλλωστε ότι στις διακοπές στο νησί είναι λάθος το έντονο μακιγιάζ. Δείχνει υπερπροσπάθεια και ανασφάλεια, κάτι που δεν είναι καθόλου cool. Αφήστε που δείχνουμε νεότερες όταν είμαστε άβαφες - ή έστω φυσικά βαμμένες. Αυτό τουλάχιστον μου λέει το αγόρι μου ;-)

Αυτό απο την άλλη, αυτό δεν σημαίνει να είμαστε απεριποίητες. Προτείνω λοιπόν να κάνετε τα εξής:

•Βάλτε οπωσδήποτε πριν απ' όλα μια καλή ενυδατική κρέμα. Αυτό θα σας χαρίσει αυτομάτως φυσικές γυαλάδες.

•Αντί για make up, βάλτε μόνο λίγο concealer κάτω απο τα μάτια και τοπικά σε μικρές κοκκινίλες ή σπυράκια που μπορεί να έχετε.

•Αντί για ρουζ, βάλτε λίγη τερακότα σε όλο το πρόσωπο (και στον λαιμό για να μην υπάρχουν διχρωμίες). Αυτό θα σας χαρίσει ένα πιο ηλιοκαμένο και φυσικό αποτέλεσμα.

•Στα χείλη δώστε έμφαση είτε με ένα ενυδατικό κραγιόν σε φυσικό-καρπουζοφραουλοροδακινένιο χρώμα! Πσσς, ποια Μοιραράκη..!! ;-)

 

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πράγματα που κάλο είναι να αποφύγετε. Όπως:

•Μη βάφετε τις βλεφαρίδες σας. Ναι, ναι, υπάρχει γυναίκα σε αυτόν τον πλανήτη που μπορεί να απαρνηθεί τη μάσκαρα. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το άβαφο βλέμμα φαίνεται πιο girly και νεανικό. Extra tip: βάλτε λίγη τερακότα στο κόκαλο ακριβώς πάνω απο τα μάτια. Αμέσως θα αναδειχθεί το βλέμμα σας ενώ θα εξακολουθείτε να φαίνεστε εντελώς άβαφες.

•Μη βάφετε και μη βγάζετε τα φρύδια σας. Δεν πειράζει αν είναι ατίθασα. Η «άγρια» ομορφιά είναι ιδανική για το νησί.

•Μη βάζετε τερακότα με γκλίτερ και χρυσόσκονη. Extra tip: Αν θέλετε να προσθέσετε γυαλάδες στο μακιγιάζ σας, πάρτε ένα ειδικό κρεμώδες προϊόν.

•Μη βάζετε υπερβολικά γυαλιστερά και κολλώδη lip gloss. Extra tip: Αν θέλετε να φαίνονται πιο ενυδατωμένα και δεν έχετε κάποιο ενυδατικό κραγιόν, φορέστε κανονικά ένα ματ κραγιόν και μετά βάλτε λίγο απο το lip balm σας!

 

Δείτε ακόμα: Πώς θα κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν ότι έχουν περισσότερο όγκο!

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.