Το καλοκαίρι για κανένα λόγο δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι, όσο εσύ απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα, τα μαλλιά, το δέρμα και το σώμα σου γενικά περνάνε κάπως... πιο δύσκολα από ό,τι τον χειμώνα. Και αυτές είναι οι μόνες συμβουλές που χρειάζεσαι για να έχεις τέλειο δέρμα και λαμπερά μαλλιά από τώρα ως και το τέλος του Σεπτέμβρη:

Ομοιόμορφο μαύρισμα/λαμπερό δέρμα

Η απολέπιση είναι το κλειδί και το ξέρεις, αλλά το μυστικό είναι τόσο στο scrub όσο και στην απολέπιση με μια λούφα. Πρέπει να χρησιμοποιείς και τις δύο μεθόδους εναλλάξ και θα δεις πως το δέρμα σου θα μαυρίσει πιο βαθιά από ποτέ και θα έχει μια απίθανη λάμψη. Κάν'το για όσα μπάνια σου απομένουν και εξασφάλισε μαύρισμα που θα διαρκέσει περισσότερο!

 

Καφεΐνη για μετά τον ήλιο

Μελέτες έχουν δείξει πως η καφεΐνη μειώνει σημαντικά τη φθορά από τον ήλιο και μάλιστα μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου αφού καταστέλλει την πρωτεΐνη ATR η οποία επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να επιβιώνουν και να πολλαπλασιάζονται. Τι πρέπει να κάνεις; Να διαλέξεις μια κρέμα με τουλάχιστον 1% καφεΐνη και να την φοράς μετά τον ήλιο.

 

Maximum ενυδάτωση

Ναι, έχεις διαλέξει τις πιο ενυδατικές κρέμες, γεμάτες με πλούσια συστατικά. Τέλεια! Βοήθησέ τις να εισχωρήσουν καλύτερα και πιο βαθιά στην επιδερμίδα σου με μια ζεστή πετσέτα. Βάλε την κρέμα σου και μετά τοποθέτησε πάνω από το δέρμα σου μια ζεστή πετσέτα για 5’ (θα αντέξεις). Η θερμότητα ενεργοποιεί τα συστατικά και βοηθά το δέρμα σου να τα «δεχτεί» καλύτερα.

 

Μαγειρική σόδα για λαμπερά μαλλιά

Τα μαλλιά σου το καλοκαίρι θαμπώνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα τους ταλαιπωρείται από το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας και γιατί η μόλυνση που είναι υψηλότερη το καλοκαίρι, δημιουργεί ελεύθερες ρίζες. Για να απομακρύνεις όλα τα βλαβερά πράγματα που συσσωρεύονται στα μαλλιά σου ΧΩΡΙΣ να χαλάσεις το χρώμα σου, τότε βάλε στο σαμπουάν σου λίγη μαγειρική σόδα. Είναι πολύ αποτελεσματική και πολύ λιγότερο σκληρή με την τρίχα και το χρώμα σου από ένα clarifying σαμπουάν. Η διαφορά που θα παρατηρήσεις θα είναι άμεση!

 

Φρόντισε το ξυραφάκι σου

Το καλό ξύρισμα στα πόδια εξαρτάται κατά 50% από την προετοιμασία (απολέπιση) και κατά 50% από το ξυραφάκι σου. Για να το διατηρείς σαν καινούργιο και κατά συνέπεια να κάνεις το καλύτερο ξύρισμα ever κάθε φορά, βάλε του μερικές σταγόνες λάδι. Το λάδι δεν θα επιτρέψει σε τίποτα να το «στομώσει» και φυσικά δεν θα σκουριάσει.