Σήμερα το πρωί αποφάσισα να κάνω beauté. Δηλαδή να φτιάξω μια σπιτική μάσκα ενυδάτωσης για την επιδερμίδα μου, που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό από τον ήλιο και τη θάλασσα. Όμως, ούτε χρόνο είχα, ούτε όρεξη. Ούτε υλικά.

Αμέσως θυμήθηκα τη γιαγιάκα μου και τα υπέροχα μυστικά της. Μου έλεγε πάντα ότι όταν ήταν στην ηλικία μου, δεν έβαζε ποτέ πολλές κρέμες στο πρόσωπό της και ότι, όταν ήθελε να το ενυδατώσει και να το κάνει πιο λαμπερό, άπλωνε παντού, και στον λαιμό και στο ντεκολτέ, ένα γιαούρτι, πλήρες.

Αυτό έκανα κι εγώ. Βρήκα στο ψυγείο ένα κεσεδάκι με πλήρες γιαούρτι (ανάμεσα στα υπόλοιπα που ήταν όλα με χαμηλά λιπαρά). Το άπλωσα όσο καλύτερα μπορούσα παντού (δεν μου έφτασε να βάλω και στο ντεκολτέ - την επόμενη φορά) και το άφησα μέχρι να στεγνώσει. Επειδή ακριβώς ήταν μέσα στο ψυγείο, η αίσθηση ήταν απόλυτα δροσιστική και αναζωογονητική! Περιέργως, όσο έκανα τις πρωινές δουλειές μέσα στο σπίτι, το γιαούρτι κατά ένα μεγάλο ποσοστό απορροφήθηκε από το δέρμα μου. Το υπόλοιπο που είχε απομείνει το ξέβγαλα με χλιαρό νερό και πράγματι μετά η επιδερμίδα μου ήταν πολύ απαλή!