Αν έχετε κανονίσει να βγείτε απόψε το βράδυ και θέλετε να κάνετε ένα διαφορετικό- μοντέρνο χτένισμα, τότε σας προτείνω να επιλέξετε το wet look. Και μάλιστα, όσο πιο wet, τόσο πιο εντυπωσιακό και sexy θα είναι! Βέβαια όταν λέμε wet, δεν εννοούμε ακριβώς ...wet!

Ειδικά τώρα που -δυστυχώς- το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει, είναι εγκληματικό λάθος να βγείτε έξω με βρεγμένα μαλλιά. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κρυώσετε.

Αφήστε που η τεχνική για το σωστό wet look -που μπορεί να κρατήσει όλη μέρα- βασίζεται σε στεγνά μαλλιά. Κι αυτό γιατί, αν απλώς βρέξετε τα μαλλιά σας (ειδικά αν είναι σγουρά) και βγείτε έξω, όταν θα στεγνώσουν θα αρχίσουν να φριζάρουν. Από την άλλη, αν στα βρεγμένα μαλλιά σας βάλετε κάποιο τζελ, τότε θα κοκαλώσουν -πράγμα καθόλου sexy.

Επομένως, το μυστικό για το τέλειο wet look είναι να στεγνώσετε καλά τα μαλλιά σας. Αν λοιπόν σε στεγνά μαλλιά βάλετε ένα ειδικό προϊόν, τότε θα πετύχετε ένα φανταστικό look που θα φαίνεται wet ενώ στην πραγματικότητα δεν θα είναι.

Προσοχή όμως:

1. Το προϊόν που θα βάλετε θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ενυδατικό για να αποφύγετε το «κοκάλωμα» που λέγαμε προηγουμένως. Δοκιμάστε να βάλετε μετάξι ή σιλικόνη για τα μαλλιά, λίγο λάδι ή κάποια ενυδατική κρέμα (ή ακόμη και λίγη μάσκα). Διαλέξτε το προϊόν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και απλώστε το με τα δάχτυλά σας. Εάν είναι λιπαρά, δοκιμάστε για παράδειγμα να βάλετε ξηρό λάδι που απορροφάται άμεσα και δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας.

2. Αν έχετε σγουρά μαλλιά, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε ισιώσει τουλάχιστον τις φύτρες σας για να πετύχετε ένα πιο λείο αποτέλεσμα. Διαφορετικά, εάν βάλετε το προϊόν απευθείας στις σγουρές σας φύτρες, τότε αυτές θα ξανασγουρύνουν με το που απορροφηθεί εντελώς το προϊόν.

Δοκιμάστε να το κάνετε και πείτε μου τις εντυπώσεις σας! Δεν είναι δύσκολο ;-)