Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αυτή που εμφανίζει τις πρώτες ρυτίδες και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η επιδερμίδα εκεί είναι πιο λεπτή και ντελικάτη. Σημαντικό, λοιπόν, είναι, να την περιποιούμαστε, ακριβώς όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό μας.

Διάλεξε μια κρέμα ματιών ανάλογα με την ηλικία σου (μην χρησιμοποιείς πιο βαριά προϊόντα από όσο η επιδερμίδα σου χρειάζεται, μόνο κακό θα της κάνεις) και ακολούθησε αυτά τα τρία βήματα για να την εφαρμόσεις σωστά:

1. Βάλε μικρή ποσότητα κρέμας ταμποναριστά πάνω στην οβάλ νοητή γραμμή που δημιουργούν τα κόκαλα των ζυγωματικών και των φρυδιών σου.

2. Χρησιμοποιώντας τον παράμεσό σου, άπλωσέ την με κινήσεις ταμποναριστές και από μέσα προς τα έξω.

3. Αν περισσεύει κρέμα, μην προσπαθείς να την κάνεις να απορροφηθεί. Άπλωσέ τη σε κάποια άλλο σημείο του προσώπου σου, για παράδειγμα ακριβώς πάνω από τα χείλη σου.

Tip: H επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο. Γι’ αυτό και οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και ταμποναριστές. Απλώνοντας το προϊόν κοντά στα κόκαλα και όχι πολύ κοντά στο μάτι σου, διασφαλίζεις ότι η κρέμα θα διοχετευθεί σιγά σιγά, με τη λιπαρότητα, στην πιο λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, αλλά σε λιγότερη ποσότητα – τόση ακριβώς όση χρειάζεται η συγκεκριμένη περιοχή.

 

Δες το βίντεο:

Πώς θα βάλεις σωστά την κρέμα ματιών