Πριν ξεκινήσω, να σας πω μια μεγάλη αλήθεια: Το ξανθό είναι... εθιστικό! Όσο κι αν κατά διαστήματα όλες οι ξανθές γυναίκες σκέφτονται να κάνουν μια αλλαγή, τελικά πάντα καταλήγουν -ξανά- στο ξανθό. Την έχω πατήσει κι εγώ!

Και τώρα που σας προειδοποίησα για τον κίνδυνο που διατρέχετε -χεχε- ας περάσουμε στο θέμα μας. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να βρείτε το ξανθό που σας ταιριάζει;

-Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο τόνος του δέρματός σας. Αν έχετε μια ζεστή, «σταρένια» επιδερμίδα, τότε είναι καλύτερα να διαλέξετε μια μελί απόχρωση για τα μαλλιά σας ή ακόμα καλύτερα ένα ombre, που να ξεκινάει από ένα γλυκό καστανό και να καταλήγει σε πιο ξανθές άκρες. Γενικά όμως, οι αποχρώσεις που σας ταιριάζουν είναι επίσης ζεστές και προς το κίτρινο ή το πορτοκαλί – όχι το άσπρο. Αν πάλι έχετε μια «ψυχρή» επιδερμίδα (είτε εντελώς λευκό δέρμα είτε λευκό που έχει την τάση να γίνεται «ροδαλό»), προτιμήστε τις πιο ψυχρές αποχρώσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και το πλατινέ, χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει «δεύτερο». Αν νομίζετε ότι αυτό θα σας χλωμιάσει περισσότερο, να ξέρετε πως στην πραγματικότητα θα αναδείξει την επιδερμίδα σας και θα σας κάνει εκθαμβωτικές.
Extra tip: Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε ζεστή ή ψυχρή επιδερμίδα, κοιτάξτε τις φλέβες στα χέρια σας. Αν δείχνουν πράσινες, τότε τα χρώματά σας είναι τα ζεστά, ενώ, αν δείχνουν μπλε, τα χρώματά σας είναι ψυχρά. Επίσης, οι ζεστές επιδερμίδες έχουν την τάση να μαυρίζουν στο ήλιο, ενώ οι ψυχρές να καίγονται.

-Για να κάνετε ακόμα πιο εύκολη αυτή τη διαδικασία, βρείτε μια σταρ που να έχει παρόμοια χρώματα με εσάς (επιδερμίδα αλλά και χρώμα ματιών), και δείτε ποιο ξανθό πηγαίνει καλύτερα σε εκείνη. Μη διστάσετε να πάτε 1-2 φωτογραφίες της στον κομμωτή σας για να του δείξετε ακριβώς το χρώμα που έχετε στο μυαλό σας.

-Σκεφτείτε πόσο «τυπικές» μπορείτε να είστε στο ραντεβού σας με το κομμωτήριο. Τα ολόξανθα μαλλιά μπορεί να είναι εντυπωσιακά, αλλά απαιτούν αφενός πολλή περιποίηση και αφετέρου συχνά ραντεβού για ανανέωση του χρώματος. Αυτό θα σας κοστίζει, σε μηνιαία βάση, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα. Η εύκολη εναλλακτική (αλλά εξίσου εντυπωσιακή) είναι να προτιμήσετε μια τεχνική όπως το balayage ή οι ανταύγειες, με την οποία, ακόμα κι όταν τα μαλλιά σας μακρύνουν, θα δείχνουν το ίδιο ωραία.

-Σκεφτείτε πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας και πόσο θα χρειαστεί να τα ταλαιπωρήσετε για να αλλάξετε το χρώμα τους. Το ξανθό είναι γνωστό πως φθείρει την τρίχα και πολλές από τις αποχρώσεις του δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη χρήση ντεκαπάζ. Συζητήστε με τον κομμωτή σας τι είναι καλύτερο για τα μαλλιά σας και τι «επιτρέπεται» να κάνετε με βάση την ποιότητα της τρίχας σας. Θυμηθείτε ότι τα μόνα μαλλιά που είναι πάντα όμορφα είναι τα υγιή!

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.