Μπορεί καθημερινά να χρησιμοποιείς μόνο λίγο ρουζ, αλλά, όταν θέλεις να κάνεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, ξέρεις ποια είναι τα προϊόντα που μπορεί να χρειαστείς και με ποια σειρά να τα εφαρμόσεις;

Primer: Εφαρμόζεται, αντί της ενυδατικής κρέμας, σαν βάση για το μακιγιάζ. Εξισορροπεί την υφή της επιδερμίδας αλλά και τη λιπαρότητα ελέγχοντας τη γυαλάδα, κρύβει τους πόρους και δημιουργεί έναν τέλειο καμβά για το υπόλοιπο μακιγιάζ, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια.

Concealer: Φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, δίνοντας λάμψη στο βλέμμα και καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους όταν το πρόβλημα δεν είναι έντονο.

Foundation: Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να το λέμε απλώς «make up». Καλύπτει μικροατέλειες, αλλάζει τον τόνο της επιδερμίδας και δημιουργεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 

color correcting palette

Corrector: Διορθώνει, πιο στοχευμένα, οποιαδήποτε χρωματική ατέλεια της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες, σπυράκια, μαύρους κύκλους, πανάδες φακίδες, σπασμένα αγγεία κλπ. Τοποθετείται τοπικά, όπου υπάρχει ατέλεια, και διατίθεται σε διάφορα χρώματα (ή παλέτες): Το πράσινο εξουδετερώνει τις κοκκινίλες, το κίτρινο και το πορτοκαλί χρησιμοποιούνται για την κάλυψη έντονων μαύρων κύκλων ή μελανιών, το μωβ ουδετεροποιεί κιτρινίλες ενώ το ροζ και το ροδακινί κρύβουν σκούρες κηλίδες πάνω στην επιδερμίδα.

 

Η σωστή σειρά εφαρμογής

Ξεκίνα από το primer, στη συνέχεια εφάρμοσε τοπικά το corrector στα προβληματικά σημεία, συνέχισε με το foundation και μετά με το concealer. Ολοκλήρωσε με bronzer, ρουζ και, αν θες, με highlighter για λάμψη (μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ψηλά στα ζυγωματικά, κάτω από τα φρύδια και πολύ διακριτικά στο κόκαλο της μύτης και στο πηγούνι σου). Φυσικά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις όλα τα παραπάνω προϊόντα - ένα πρόσωπο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχει ανάγκη αρκετά από αυτά. Διάλεξε μόνο όσα χρειάζεται η δική σου επιδερμίδα και χρησιμοποίησε πάντα μικρή ποσότητα. Θυμήσου ότι, όσο λιγότερα προϊόντα έχεις βάλει στο πρόσωπό σου, τόσο πιο φυσικό θα φαίνεται το μακιγιάζ - και τελικά πιο επιτυχημένο.

Extra tip: Όταν ολοκληρώσεις τη βάση του μακιγιάζ, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις μόνο μια bb cream και τίποτα από τα παραπάνω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια διάφανη πούδρα σταθεροποίησης, εφαρμόζοντάς τη με ένα μεγάλο πινέλο. Θα κάνει το μακιγιάζ σου να αντέξει στη λιπαρότητα και να διαρκέσει περισσότερες ώρες.