Ακόμα κι αν είσαι expert σε ό,τι έχει να κάνει με το μακιγιάζ και την περιποίηση, σε αυτή τη λίστα μπορεί να βρεις μικρά ή μεγαλύτερα beauty tricks που δεν γνωρίζεις:

1. Αν η μάσκαρα έχει αρχίσει να τελειώνει και να ξεραίνεται, μπορείς απλώς να τοποθετήσεις τη συσκευασία σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5 λεπτά. Τα υπολείμματα προϊόντος θα ζεσταθούν και θα ρευστοποιηθούν και πάλι. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις μάσκαρα για αρκετές ακόμα εφαρμογές!

2. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα παλιό μανό που είτε σε δυσκολεύει στο άνοιγμα, είτε έχει γίνει πηχτό και δεν μπορείς να το απλώσεις σωστά. Φρόντισε το νερό στο οποίο θα βυθίσεις το μανό να είναι καυτό. Άφησέ το για μερικά λεπτά και χρησιμοποίησέ το όσο είναι ακόμα ζεστό.

3. Αν τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν και έχεις χαλάσει μια περιουσία σε λαδάκια και ειδικές θεραπείες, είναι πιθανό το πρόβλημα να βρίσκεται στην επιδερμίδα του κεφαλιού και όχι στην ίδια την τρίχα. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι ειδικά peeling ή θεραπείες ενυδάτωσης του τριχωτού της κεφαλής βοηθούν τελικά στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

4. Προσπάθησε να μη λούζεσαι καθημερινά. Αν αυτό είναι απαραίτητο, μέρα παρά μέρα βάλε σαμπουάν μόνο στις άκρες των μαλλιών και όχι στις ρίζες. Δοκίμασε επίσης τα σαμπουάν χωρίς sulfates.

5. Για να εφαρμόσεις σωστά στο πρόσωπό σου το make up (foundation) και να αποφύγεις το εφέ «μάσκας», άρχισε από το κέντρο του προσώπου σου και δούλεψε προς τις εξωτερικές γωνίες. Έτσι, όσο βγαίνεις προς τα έξω (προς τη γραμμή των μαλλιών και τις γωνίες του σαγονιού), τόσο μικρότερη θα είναι η ποσότητα προϊόντος, οπότε και πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

af54983001554e053349aa7cd9e9bd34

 

6. Μπορείς να αναμείξεις λίγη μαγειρική σόδα με το καθαριστικό του προσώπου σου (είτε είναι γαλάκτωμα είτε σε μορφή σαπουνιού). Κάνε μασάζ με το μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα στο πρόσωπό σου και ξέβγαλε με ζεστό νερό. Επανάλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα και θα δεις την επιδερμίδα του προσώπου σου να γίνεται πιο λαμπερή!

7. Για να δείχνουν τα χείλη σου πιο γεμάτα και να διαρκέσει το κραγιόν σου περισσότερο, πριν τα βάψεις άπλωσε κατά μήκος της γραμμής τους (πάνω αλλά και κάτω) λίγο concealer ή foundation. Συνέχισε με ένα περίγραμμα χειλιών και μετά με το κραγιόν σου.

8. Σβήσε το μολύβι ματιών (τόσο πάνω όσο και κάτω από το μάτι) με μια σκούρα καφέ σκιά, για ένα λιγότερο γραμμικό και πιο σέξι αποτέλεσμα.

9. Αν το foundation είναι πολύ παχύρευστο και έντονο, ή αν απλώς θέλεις ένα πιο ελαφρύ μακιγιάζ, μπορείς να το «αραιώσεις» με λίγη από την ενυδατική σου κρέμα.

10. Το έλαιο καρύδας αλλά και το ελαιόλαδο είναι ιδανικά για να αφαιρείς ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ!

 

Δες ακόμα...

Primer, concealer, corrector, foundation: Τι κάνει το καθένα και ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής