Εδώ και αιώνες, οι Γιαπωνέζες ορκίζονται στη δύναμη του ρυζόνερου και λούζουν τα μαλλιά τους με αυτό, για να τα κάνουν πιο λαμπερά, υγιή και δυνατά. Παράλληλα, το αρχαίο αυτό μυστικό ομορφιάς έχει χρησιμοποιηθεί από διάσημα brands τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει το ρυζόνερο σε φόρμουλες προϊόντων για τα μαλλιά. Δοκίμασέ το λοιπόν κι εσύ!

Νερό ρυζιού: Οι ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά σου

Το ρυζόνερο βελτιώνει την ελαστικότητα της τρίχας και την προστατεύει από τη φθορά, παρέχοντάς της θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, δρα επανορθωτικά, αφού οι πρωτεΐνες του ρυζιού γεμίζουν τις «ρωγμές» τις τρίχας, κάνοντας τελικά τα μαλλιά πιο υγιή, μαλακά και λαμπερά.

Πώς θα φτιάξεις ρυζόνερο

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να μουλιάσεις λίγο λευκό ρύζι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος, αλλά, κατά προτίμηση, βιολογικό) σε μια κούπα νερό για περίπου 30 λεπτά (πριν το μουλιάσεις, ξέπλυνέ το με τρεχούμενο νερό).

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι με το βράσιμο το ρύζι αφήνει στο νερό περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του. Οπότε, απλώς βράσε 2-3 κουταλιές ρύζι σε 2 κούπες νερό, για τουλάχιστον 20 λεπτά. Σούρωσε το ρύζι, κρατώντας το νερό σε ένα βαζάκι που να κλείνει με καπάκι, προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις αργότερα. Αφού κρυώσει, μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο και να το κρατήσεις εκεί για περίπου 4 μέρες.

 

rice water

 

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Αφού λούσεις τα μαλλιά σου κανονικά με το σαμπουάν σου και χρησιμοποιήσεις το conditioner όπως συνήθως, ρίξε στα μαλλιά σου ρυζόνερο και κάνε ελαφρύ μασάζ. Άφησε για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε με νερό από τη βρύση. Μπορείς να το εφαρμόζεις 1-2 φορές την εβδομάδα.