Χειμώνας, έξω κρύο κι εσύ μόλις έχεις γυρίσει από μία αρκετά κουραστική ημέρα. Η μπανιέρα σου φαντάζει σαν παράδεισος και φυσικά είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν αποχωριστείς τα ρούχα σου. Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα ζεστό αφρόλουτρο λίγο πριν τον ύπνο, το οποίο σε χαλαρώνει και διώχνει το στρες μακριά.

Και μιας και μιλήσαμε για κρύο, το τελευταίο πράγμα που θέλεις αμέσως μετά το μπανάκι σου είναι να μείνεις χωρίς ρούχα και να... απλώνεις ενυδατική κρέμα. Αντιθέτως, θέλεις να βάλειις τις πιτζάμες και τις χνουδωτές σου κάλτσες και να κουκουλωθείς με το πάπλωμα αφήνοντας μόνο τα μάτια έξω για να δεις το τελευταίο επεισόδιο από το αγαπημένο σου σήριαλ.

Μήπως όμως κάνεις ένα τεράστιο λάθος; Μήπως θα πρέπει να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου έπειτα από ΚΑΘΕ ντους; Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, η επάλειψη ενυδατικής στο σώμα σου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη - και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Ο λόγος; Αμέσως μετά το ντους το δέρμα σου έχει υψηλά επίπεδα υγραδίας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα και τον αέρα που έχουν χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η υγρασία να εξατμίζεται σύντομα και το δέρμα σου να μένει ξηρό και εκτεθειμένο.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να απλώνεις την ενυδατική σου αμέσως μόλις βγεις από το μπάνιο.