Δεν λέω. Κάθε εποχή έχει τη δική της χάρη και η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα τώρα να είμαι πάλι 20. Πέρασα υπέροχα τότε, αλλά τώρα νιώθω ακόμα πιο υπέροχα. Αλλά, από την άλλη, ποιος δεν θέλει να δείχνει για πάντα νέος;

Ειδικά οι γυναίκες (γιατί ο χρόνος στους άνδρες φέρεται πιο ευγενικά και πολλοί δείχνουν ακόμα πιο ωραίοι όσο μεγαλώνουν!), ψάχνουμε συνεχώς τρόπους για να κρατήσουμε φρέσκο και νεανικό το πρόσωπό μας και να σταματήσουμε ή να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου.

Σήμερα λοιπόν συγκέντρωσα τα 6 από τα 13 πιο βασικά μυστικά αντιγήρανσης. Και είναι όλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά, σε ό,τι ηλικία κι αν βρισκόμαστε, για να έχουμε πιο όμορφη επιδερμίδα και πιο σφριγηλό πρόσωπο

-Να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά
Φρούτα όπως τα ακτινίδια, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και τα βερίκοκα αλλά και λαχανικά όπως οι πιπεριές, το μπρόκολο, τα καρότα και το σπανάκι είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E και β καροτίνη. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες θεωρούνται αντιοξειδωτικές, δηλαδή απαραίτητες για μια νεανική επιδερμίδα, αφού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν τη γήρανση του δέρματος.

-Να τρώμε περισσότερα ω-3
Ευεργετικά για την επιδερμίδα μας θεωρούνται επίσης τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκουμε κυρίως σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα και το σκουμπρί, αλλά και στα καρύδια, τον λιναρόσπορο και λαχανικά όπως η σόγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το σπανάκι.

-Να κοιμόμαστε ανάσκελα
Εντάξει, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τη στάση του ύπνου σου, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε μπορεί να μας προκαλέσει ρυτίδες! Εσύ το ήξερες ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται μονίμως στο ένα πλευρό τους παρατηρούν με την πάροδο των χρόνων ότι έχουν περισσότερες ρυτίδες στη συγκεκριμένη πλευρά του προσώπου τους; Κι όμως, είναι αλήθεια!

-Να κοιμόμαστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη
Αν λοιπόν δεν μπορείς να κοιμάσαι ανάσκελα, μια καλή λύση είναι η μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη: Το γυαλιστερό ύφασμα δεν προκαλεί τριβή ανάμεσα στο πρόσωπό μας και τη μαξιλαροθήκη, κι έτσι η επιδερμίδα μας «τσαλακώνεται» λιγότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου! Επίσης, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι καταπληκτική για τα μαλλιά, αφού, και πάλι λόγω της λιγότερης τριβής, αποφεύγεται το σούπερ ενοχλητικό φριζάρισμα!

-Να ασκούμαστε
Η άσκηση έτσι κι αλλιώς μας βοηθά να διατηρούμε ένα σωστό βάρος, που με τη σειρά του είναι απαραίτητο για να δείχνουμε πιο νέοι. Αλλά, επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά καθυστερούν περισσότερο και τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό τους!

-Να πίνουμε πολύ νερό
Ο δερματολόγος μου είναι κάθετος σε αυτό, κορίτσια: Όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο πιο ωραία και λαμπερή επιδερμίδα θα έχουμε!

Σου έγραψα προς το παρόν 6. Έχω αφήσει τα άλλα 7 για αύριο! Stay tuned!