Το λάδι καρύδας είναι το νέο σούπερ καλλυντικό: Έχει ενυδατική, αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο, το σώμα ή τα μαλλιά σου. Πού μπορείς όμως να το βρεις, πόσο κοστίζει και τι πρέπει να προσέξεις;

Τι να προσέξεις

Διάλεξε αποκλειστικά και μόνο παρθένο λάδι καρύδας και όχι κάποια εξευγενισμένη μορφή του. Έχε πάντως υπόψιν ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «έξτρα παρθένο» και στο «παρθένο» λάδι καρύδας. Αντίθετα με το ελαιόλαδο, όπου οι κατηγορίες «παρθένο» και «έξτρα παρθένο» αντιστοιχούν σε διαφορετικής οξύτητας προϊόντα, έξτρα παρθένο λάδι καρύδας στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και απλώς αυτή η σήμανση χρησιμοποιείται από κάποιες εταιρίες για λόγους marketing. Τα δύο είδη έλαιου καρύδας ανάμεσα στα οποία έχεις στην πραγματικότητα να επιλέξεις είναι το φυσικό λάδι καρύδας και το επεξεργασμένο. Διάλεξε το πρώτο!

Πού θα το βρεις
Κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα αλλά και σε διάφορα online shops. Μια απλή αναζήτηση στο google είναι ό,τι χρειάζεται για να το παραγγείλεις σήμερα κιόλας!

Πόσο κοστίζει
Κατά μέσο όρο, γύρω στα 9-12 ευρώ (για συσκευασίες περίπου 200 ml).

 

coconut oil in jar facebook

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις
Το παρθένο λάδι καρύδας στερεοποιείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 25 °C. Για να το ρευστοποιήσεις, απλώς άφησέ το για λίγη ώρα πάνω στο καλοριφέρ τους χειμερινούς μήνες ή στο μπαλκόνι, σε κάποιο σημείο που να το βλέπει ο ήλιος, το καλοκαίρι. Ωστόσο, ακόμα και στην "στερεοποπιημένη" μορφή του, αρκεί να βάλεις μια μικρή ποσότητα στο χέρι σου και να το τρίψεις ελαφρώς ώστε να γίνει ρευστό και να απλωθεί εύκολα στο δέρμα ή στα μαλλιά σου.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις
Θυμήσου εδώ μερικές από τις δεκάδες χρήσεις για το λάδι καρύδας.