Το ματ κραγιόν μπορεί να κάνει τα χείλη σου να δείχνουν πιο γεμάτα και σαγηνευτικά, όμως η λάθος εφαρμογή του μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Να λοιπόν τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

Λάθος #1: Nα διαλέξεις ένα πολύ ξηρό κραγιόν
Ματ υφή δεν σημαίνει και ξηρά χείλη. Υπάρχουν πολλά κραγιόν (πολλά από τα οποία σε υγρή μορφή) εμπλουτισμένα με ενυδατικά συστατικά, τα οποία μπορούν να δώσουν ματ αποτέλεσμα αλλά και μεγάλη διάρκεια χωρίς την ενοχλητική αίσθηση της ξηρότητας. Αναζήτησε αυτό που σου ταιριάζει.

Λάθος #2: Να εφαρμόσεις το κραγιόν χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία στα χείλη σου
Για ένα τέλειο αποτέλεσμα, τα χείλη σου πρέπει να είναι σωστά ενυδατωμένα και λεία. Ξεκίνα κάνοντας ένα απαλό peeling χειλιών και στη συνέχεια εφάρμοσε αρκετή ποσότητα από ένα ενυδατικό lip balm. Άφησέ το για τουλάχιστον 10 λεπτά (όσο κάνεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σου) και στη συνέχεια πέρνα ταμποναριστά ένα χαρτομάντηλο για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Πριν βάψεις τα χείλη σου με το κραγιόν, πέρνα από πάνω λίγη ποσότητα από το foundation που χρησιμοποίησες για το υπόλοιπο πρόσωπο.

Λάθος #3: Να εφαρμόσεις το περίγραμμα χειλιών μετά το κραγιόν
Αφού «αποχρωματίσεις» τα χείλη σου και τους δώσεις ματ υφή με το foundation, σειρά έχει το περίγραμμα, το οποίο αφενός «συγκρατεί» το κραγιόν στα όριά του και αφετέρου βελτιώνει το σχήμα των χειλιών. Εφάρμοσε το μολύβι κοντά στο φυσικό σου περίγραμμα (και όχι πολύ έξω από αυτό), προχωρώντας παράλληλα και προς το κέντρο των χειλιών (χωρίς ωστόσο να καλύψεις ολόκληρα τα χείλη – άφησε άβαφτο το κέντρο τους για ένα πιο σαρκώδες αποτέλεσμα).

Λάθος #4: Να ξεχάσεις το «εσωτερικό» των χειλιών σου
Τα χείλη μας δεν σταματούν εκεί που το πάνω χείλος ακουμπά στο κάτω. Βάφοντάς τα μέχρι αυτό το σημείο, δημιουργούμε ένα απότομο χώρισμα ανάμεσα στο βαμμένο και το άβαφτο κομμάτι τους, που δεν φαίνεται βέβαια όσο έχουμε κλειστό το στόμα μας, ωστόσο συχνά αποκαλύπτεται καθώς μιλάμε. Όταν λοιπόν εφαρμόζεις το κραγιόν, θυμήσου να προχωρήσεις και λίγο πιο μέσα (κάνοντας ένα μικρό... duckface στον καθρέφτη σου), προσέχοντας ωστόσο να μη βάψεις και τα δόντια σου (και τσεκάροντας μετά την εφαρμογή του κραγιόν, ότι, όσο μιλάς, τα δόντια σου παραμένουν πεντακάθαρα)!