Η αλήθεια είναι πως ο αγώνας για την αναζήτηση του τέλειου κραγιόν δεν τελειώνει ποτέ! Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να ανανεώσεις το νεσεσέρ σου ή βρίσκεσαι στο ράφι με τα κραγιόν και δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις  ρίξε μια ματιά στα παρακάτω χρήσιμα tips:

- Για αρχή απόφυγε τις online αγορές και προτίμησε κραγιόν που θα έχεις τη δυνατότητα να τα δοκιμάσεις στα χείλη σου πριν τα αγοράσεις. Πολλές αποχρώσεις μπορεί εκ πρώτης όψεως (ή από τις φωτογραφίες) να μοιάζουν αρκετά, αλλά ενδεχομένως να έχουν διαφορετικά χρωματικά αποτελέσματα πάνω σου -ανάλογα και με τον τόνο της επιδερμίδας σου.

- Εξίσου σημαντική είναι η υφή του κραγιόν. Ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές υφές, μπορείς να επιλέξεις κραγιόν με κρεμώδη σύνθεση που θα σου χαρίσει έντονη ενυδάτωση και λάμψη. Αν πάλι θες κάτι πιο «σταθερό», επίλεξε ένα ματ κραγιόν. Τέλος, ένα πιο shimmery κραγιόν θα «ενισχύσει» το λαμπερό χρώμα στα χείλη σου και θα έχει ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

red lips dolce gabbana spring 2015 runway

 

- Ο σωστός τρόπος να δοκιμάσεις ένα κραγιόν (πριν το αγοράσεις) και να δεις ποια απόχρωση τελικά αφήνει στην επιδερμίδα σου, είναι να το απλώσεις στις άκρες των δαχτύλων σου και όχι στο πάνω μέρος του χεριού! Φυσικά, σε κάθε περίπτωση απόφυγε να το φορέσεις στα χείλη σου για λόγους υγιεινής.

- Κινήσου ανάλογα με τη φυσική απόχρωση των χειλιών σου. Αν έχεις ανοιχτόχρωμα χλωμά χείλη, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα απαλό ροζ, nude ή κοραλλί κραγιόν. Αν πάλι έχεις πιο ροζ-κόκκινα χείλη, προτίμησε πιο βυσσινί ή πορτοκαλί αποχρώσεις. Τέλος, αν έχεις σκουρόχρωμα χείλη, προτίμησε τις πιο έντονες berry, σκούρες καφέ αποχρώσεις.

 

orange lipstick

 

- Αν θέλεις να φαίνονται τα δόντια σου πιο λευκά, τότε οι κόκκινες αποχρώσεις σε κραγιόν ή gloss, με βάση το μπλε, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο λευκού χαμόγελου -σε αντίθεση με τις φωτεινές, ανοιχτές ροζ, shimmery αποχρώσεις ή τις πορτοκαλί, που πραγματικά τονίζουν την κιτρινωπή όψη των δοντιών.

- Και μην ξεχνάς: Μπορείς να επιλέξεις την απόχρωση κραγιόν ανάλογα με τη διάθεσή σου, τα χρώματα που κυριαρχούν στο outfit σου αλλά και στο υπόλοιπό μακιγιάζ σου!