Φτάνει λοιπόν μια από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής σου... Που γι' αυτή τη μια μέρα ασχολείσαι περίπου μισό με ένα χρόνο, για να είναι όλα όπως ακριβώς τα έχεις ονειρευτεί! Και, αφού έχεις βρει το νυφικό μακιγιάζ, έρχεται η ώρα του batchelorette (ή... dutchelorette για εμένα!). Και πολλές κοπέλες με ρωτάτε: κάνουμε παρόμοιο makeup με το bridal;

Ζήτησα λοιπόν από τη make up artist Θεώνη Στραβοκεφαλου να μου απαντήσει και μου είπε τα εξής:

Το makeup για το bachelorette είναι πολύ διαφορετικό απο το bridal makeup και αυτό γιατί θα πρέπει η μέρα του γάμου σου να είναι μοναδική. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση τα δυο μακιγιάζ να μοιάζουν αφού η μία μέρα είναι συνήθως αρκετά κοντά με την άλλη.

Όπου και να επιλέξεις λοιπόν να το κάνεις, είτε σε νησί, είτε σε beach party, είτε σε κάποιο βραδινό μαγαζί θα πρότεινα ένα ανέμελο, παιχνιδιάρικο και sexy makeup. Όποτε κόκκινο κραγιόν και φύγαμε...

Τα βήματα για να το πετύχουμε είναι τα εξής:

1. Μια καλή ενυδατική πριν το foundation.

2. Κάνουμε ελαφρύ smokey eye σε καφέ απόχρωση στο κινητό βλέφαρο και περνάμε και το κάτω βλέφαρο με τη -λίγη- σκιά που μας έχει μείνει.
Extra tip: Με τη σκιά στο κάτω βλέφαρο δεν φαίνονται οι μαύροι κύκλοι...

3. Βάζουμε πολλή mascara και όποιες κοπέλες μπορούν να βάλουν και ψεύτικες βλεφαρίδες... θα απογειωθεί το βλέμμα.

4. Περνάμε το foundation σε όλο το πρόσωπο -εκτός από τα μάτια- και μετά «ζεσταίνουμε»-σκουραίνουμεε το αποτέλεσμα με μια πιο σκούρα πούδρα.
Extra tip: δεν βάζουμε σκούρο foundation αν θέλουμε να φανούμε πιο μαυρισμένες γιατί έτσι θα φανούμε πιο θαμπές.

5. Βάζουμε το concealer κάτω από τα μάτια ταμποναριστά για να μείνει το προϊόν. Δεν ξεχνάμε ποτέ το ΡΟΥΖ γιατί είναι αυτό που μας κάνει να φαινόμαστε λαμπερές και φρέσκιες.

6. Και ήρθε η στιγμή για τα αγαπημένα μας κόκκινα χείλη. Φωτίζουμε το V των χειλιών μας, βάζουμε το περίγραμμά μας, πούδρα -για να μη φύγει ποτέ- και μετά το κόκκινο κραγιόν.

7. Τέλος, αφού βρέξουμε το δάχτυλό μας, παίρνουμε λίγο highlighter και βάζουμε στα γνωστά σημεία... μάγουλα, μύτη και λίγο στο κέντρο των χειλιών μας.

Να περάσετε υπέροχα :)