Ο διάσημος hair colorist και hair stylist Christophe Robin εξηγεί στο παρακάτω βίντεο ποια ακριβώς είναι η διαδικασία που ακολουθεί στο λούσιμο προκειμένου να πετύχει καθαρά, υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά, που διατηρούν το χρώμα και τη λάμψη τους.

Μερικά από τα tips του:

-Αν πρόκειται να λουστείς το πρωί, το βράδυ, πριν ξαπλώσεις, άπλωσε στις άκρες των μαλλιών σου λίγο λάδι λεβάντας ή αμυγδαλέλαιο. Χτένισε τις άκρες των μαλλιών σου (ανεβαίνοντας στη συνέχεια και λίγο ψηλότερα) χρησιμοποιώντας μια βούρτσα που δεν σπάει και δεν ταλαιπωρεί την τρίχα.

-Λούσε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό. Ποτέ μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό.

-Άπλωσε το σαμπουάν κάνοντας πολύ καλό μασάζ στις ρίζες. Για να κάνει περισσότερο αφρό, απλώς πρόσθεσε λίγο νερό και όχι περισσότερο προϊόν.

-Ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου. Όπως σημειώνει ο Christophe Robin, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα ξεπλένουν αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια στρώση από υπολείμματα προϊόντων η οποία δεν αφήνει την τρίχα να αναπνέει – κάτι που με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα πιο λιπαρά μαλλιά που απαιτούν πιο συχνό λούσιμο.

-Άπλωσε conditioner κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου στις άκρες. Ειδικά αν έχεις τάση για λιπαρότητα, βάλε πολύ μικρή ποσότητα. Ξέπλυνε και πάλι πολύ καλά.

-Κάνε ένα τελευταίο ξέπλυμα με κρύο νερό, για να κλείσουν τα «λέπια» της τρίχας, κλειδώνοντας μέσα υγρασία και λιπίδια.

 

Δες το βίντεο με ολόκληρη τη διαδικασία αλλά και τα tips του Christophe Robin για να σκουπίζεις τα μαλλιά σου δίνοντας όγκο στη ρίζα, αλλά και να τα στεγνώσεις χωρίς να τα ταλαιπωρείς: