Αν είσαι καστανή ή μελαχρινή, αυτή η σπιτική μάσκα μαλλιών είναι το απόλυτο must! Κάνει τα μαλλιά πιο πλούσια, πιο δυνατά, πιο λαμπερά και πιο υγιή. Πώς; Συνδυάζοντας τρία «μαγικά» φυτικά έλαια. To δαφνέλαιο, το λάδι καρύδας και το έλαιο αβοκάντο.

Φυτικά έλαια για πιο πλούσια και λαμπερά μαλλιά: Η συνταγή

Σε ένα βαζάκι, ανακάτεψε ίσες ποσότητες από τα τρία έλαια. Άπλωσε το μείγμα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες στα μαλλιά σου, τύλιξέ τα με μια μεμβράνη και άφησε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Επανάλαβε μία φορά την εβδομάδα (ή, αν έχεις λιπαρά μαλλιά, 1 φορά κάθε 15 μέρες).

 

Η δράση των φυτικών ελαίων:

 

Λάδι αβοκάντο

Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, D, Ε το έλαιο αβοκάντο επανορθώνει τα θαμπά, ταλαιπωρημένα ή ξηρά μαλλιά και τα ενυδατώνει σε βάθος.

 

Δαφνέλαιο

Έχει λίγο περίεργη μυρωδιά και έχει την τάση να σκουραίνει το χρώμα των μαλλιών (γι’ αυτό δεν ενδείκνυται για ξανθιές), ωστόσο το δαφνέλαιο είναι θρέφει και προστατεύει την τρίχα ενώ παράλληλα διεγείρει την τριχοφυΐα. Το αποτέλεσμα; Πιο πλούσια και δυνατά μαλλιά!

 

Λάδι καρύδας

Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, το λάδι καρύδας ενυδατώνει και θρέφει τα ξηρά μαλλιά, ενώ παράλληλα τους δίνει απίστευτη λάμψη.

 

Extra tip: Για να επωφεληθείς από τις ιδιότητες των φυτικών ελαίων είναι σημαντικό να επιλέξεις ανεπεξέργαστα προϊόντα (δηλαδή 100% καθαρό λάδι χωρίς προσμίξεις άλλων στοιχείων).