Πολλές φορές σας δείχνω χτενίσματα και παίρνω μηνύματα στα social τύπου «εγώ έχω κατσαρά μαλλιά, τι μπορώ να κάνω;» ή «τα δικά μου μαλλιά είναι κοντά, τι μου προτείνεις». Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω ένα θεματάκι με τα αγαπημένα μου καθημερινά χτενίσματα για κάθε τύπο μαλλιών!

Ιδού:

 

Αν έχεις σγουρά μαλλιά...

 

sgoyra 1

-Ειδικά αν είναι «τεράστια» και συνέχεια μπαίνουν μπροστά στο πρόσωπό σου, σου προτείνω να πιάνεις τα μισά πίσω. Άσε όμως δυο τουφάκια ελεύθερα, για να δείχνουν πιο σέξι!

 

sgoyra 2

-Είναι αλήθεια ότι τα σγουρά μαλλιά δείχνουν πιο ωραία τη μέρα που λούζεσαι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα. Τις μέρες που δεν είναι φρεσκολουσμένα, μπορείς να τα πιάσεις σε ένα σούπερ στυλάτο ψηλό -και εντελώς ατημέλητο- κότσο. Και μόνο ο όγκος που έχουν από φυσικού τα μαλλιά σου, είναι αρκετός για να είναι το χτένισμα εντυπωσιακό.

 

sgoyra 3

-Τις μέρες πάλι που είσαι φρεσκολουσμένη, άφησέ τα κάτω. Ειδικά αν είναι σχετικά κοντά, θα σχηματίζουν τέλειες μπούκλες (αφού συνήθως το μάκρος τα "βαραίνει"), οπότε θα είναι τέλεια κάτω. Αν πάλι δεν σχηματίζουν πολύ ωραίες μπούκλες, να ξέρεις ότι ίσως φταίει ο τρόπος που τα στεγνώνεις και τα περιποιείσαι. Είχαμε δείξει εδώ, στο Dutchesss Daily τα μυστικά για τέλειες μπούκλες, θυμάσαι;

 

Αν έχεις ίσια μαλλιά...

 

isia mallia 1

-Αν είναι μακριά, δοκίμασε ένα ιδιαίτερο ponytail, σαν αυτό! Είναι φανταστικό!

 

isia mallia 2

-Αν είναι κοντά, βάλε λίγο αφρό και στέγνωσέ τα ανάποδα για να πάρουν όγκο, και κάνε αυτό το κόλπο: Γύρνα την μπροστινή τούφα ανάποδα από τη χωρίστρα σου. Αυτό θα τους δώσει έξτρα όγκο και σέξι στυλ!

 

isia mallia 3

-Ειδικά το καλοκαίρι, δοκίμασε το wet look (υπάρχουν ειδικά προϊόντα styling για wet look), αλλιώς μπορείς να πειραματιστείς με ένα τζελ μαλλιών.

 

isia mallia 4

-Τις μέρες που είσαι άλουστη, πιάσ’ τα σε ένα πολύ χαλαρό bun, αλλά μην ξεχάσεις να αφήσεις τουφάκια ή «φύτρες» ελεύθερες για να πετύχεις αυτό το τέλειο επιμελώς ατημέλητο look!

 

Αν έχεις σπαστά μαλλιά....

 

spasta mallia 1

-Φρόντισε να τα περιποιείσαι πολύ καλά και να τα ενυδατώνεις, για να δείχνουν λεία και λαμπερά. Άφησέ τα μακριά, νομίζω ότι είναι η καλύτερη εκδοχή τους.

 

spasta mallia 2

-Δοκίμασε ιδιαίτερα πιασίματα και πλεξούδες τις μέρες που νιώθεις ότι δεν θες να τα αφήσεις κάτω.

 

spasta mallia 3

-Αν είναι κοντά, πιάσε τα μισά πίσω!