Ένα θέμα που μας απασχολεί πάρα πολύ είναι αυτό με τα σπυράκια. Ειδικά τώρα με τη ζέστη, τον ήλιο και τα αντιηλιακά το σμήγμα είναι έντονο και άρα τα σπυράκια περισσότερα. Και αυτό μας δημιουργεί φριχτό πονοκέφαλο. Είτε πρόκειται για τα μόνιμα διάσπαρτα, είτε γι' αυτό το... απρόοπτο σπυράκι που θα βγει εκεί ξαφνικά που δεν το περιμένεις, ενώ έχεις να πας κάπου που σίγουρα δεν θέλεις να πας μαζί με τον καινούργιο σου ...φίλο-Σπύρο. (Σπύρο λέω όλα αυτά τα αναπάντεχα, τεράστια σπυριά που μπορεί να βγαίνουν κατά καιρούς). Τι κάνεις λοιπόν;

Βασικά, ψυχραιμία! Γιατί αν αγχωθείς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να "κερδίσεις" άλλο ένα. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς πως ο Νο1. παράγοντας για την δημιουργία των σπυριών είναι το άγχος! 

Ζήτησα λοιπόν, για άλλη μια φορά από την make up artist Θεώνη Στραβοκεφάλου  (στο instagram μπορείς να τη βρεις εδώ) να μου πει τι κάνουμε στην περίπτωση που έχουμε ένα με δύο μεγάλα -αλλά και πολλά- σπυράκια! Και ιδού τα εύκολα και γρήγορα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:

1)Εάν έχουμε δυο-τρία σπυράκια ΔΕΝ βάζουμε ποτέ υπερβολικά μεγάλη ποσότητα  foundation σε ολόκληρο το πρόσωπο νομίζοντας πως έτσι θα τα καλύψουμε. Οκ ναι θα τα καλύψουμε, αλλά θα έχουμε κρύψει και όλο μας το πρόσωπο και δεν το θέλουμε αυτό γιατί φαινόμαστε μεγαλύτερες.

2)Επειδή λοιπόν το σπυράκι έχει συνήθως κόκκινο χρωματάκι παίρνουμε το λεγόμενο καμουφλάζ σε πράσινη(!) απόχρωση -το πράσινο εξουδετερώνει και καλύπτει το κόκκινο- και με την άκρη του δαχτύλου μας το βάζουμε τοπικά και ταμποναριστά πάνω στο σπυράκι.

3)Αφήνουμε να στεγνώσει λίγο το καμουφλάζ μας και περνάμε το foundation όπως έχουμε πει τις προηγούμενες φορές και όταν φτάσουμε στο σπυράκι βάζουμε επίσης το foundation ταμποναριστά για να μην βγάλουμε το υλικό που ήδη βάλαμε και ξαναφανεί το σπυράκι μας.

Εναλλακτικά, για περισσότερα σπυράκια και τυχόν μικρές ουλές, υπάρχουν εκπληκτικά προϊόντα στο εμπόριο, όπως η λεγόμενη σιλικόνη. Σε αυτήν την περίπτωση, περνάμε τη σιλικόνη χτιστά σε όλο μας το πρόσωπο, δηλαδή δεν τραβάμε το προϊόν αλλά το τοποθετούμε προσεκτικά. Αφού το έχουμε φέρει σε μια ομοιόμορφη και λεία μορφή τότε τοποθετούμε το foundation. (Θα είστε πολύ χαρούμενες με το αποτέλεσμα!)

4)Δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε πρωί-βράδυ το πρόσωπο μας! Βοηθάει εξαιρετικά πολύ για να έχουμε ένα καθαρό πρόσωπο, χωρίς σπυράκια και άρα χωρίς όλα αυτά που γράψαμε προηγουμένως ;-)

Φιλιά κορίτσια μου και bye bye σπυράκια!

 

 

Instagram: https://www.instagram.com/dutchesss_/
Facebookhttps://www.facebook.com/doukissa.nomikou/
twitterwww.twitter.com/dutchesss_
snapchat: dutchesss_nom