Τα κοντά φορέματα, τα σορτσάκια και, φυσικά, τα μαγιό είναι τρεις από τους λόγους για να προσέχουμε λίγο παραπάνω τα πόδια μας το καλοκαίρι. Να λοιπόν όσα πρέπει να προσέξεις για να έχεις κι εσύ υπέροχα πόδια φέτος:

1. Απολέπιση
Διώξε τα νεκρά κύτταρα και κάνε την επιδερμίδα σου λεία και λαμπερή, χρησιμοποιώντας μία φορά την εβδομάδα ένα προϊόν απολέπισης. Εναλλακτικά, φτιάξε ένα σπιτικό scrub, ανακατεύοντας καστανή ζάχαρη με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα scrub που επιπλέον να στοχεύει στην κυτταρίτιδα, πρόσθεσε στο μείγμα αλεσμένους κόκκους καφέ!

2. Αποτρίχωση
Αν ξυρίζεσαι με ξυραφάκι, δες όσα πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τους ερεθισμούς. Θυμήσου επίσης να μην ξυρίζεις ποτέ τα πόδια σου πριν μπεις στη θάλασσα, γιατί το αλμυρό νερό θα ερεθίσει το δέρμα σου. Προτίμησε λοιπόν να ξυρίζεσαι το προηγούμενο βράδυ!
Αν πάλι προτιμάς την αποτρίχωση με κερί, με τις κρύες ταινίες (αντί για το κερί που ζεσταίνεται) θα είσαι σίγουρη ότι θα αποφύγεις πιθανά μικροεγκαύματα. Έχε επίσης στο νου σου να τραβάς την ταινία προς την ίδια φορά με αυτή των τριχών, για να μην ερεθίσεις κι άλλο την επιδερμίδα σου. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να δοκιμάσεις το προϊόν σε μια μικρή επιφάνεια, πριν το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά για να κάνεις αποτρίχωση σε όλο το πόδι.
Όσο για το λέιζερ, θυμήσου ότι απαγορεύεται να το κάνεις προς το τέλος της άνοιξης και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και γενικώς όσο τα πόδια σου είναι μαυρισμένα!

3. Ενυδάτωση
Η σωστή ενυδάτωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια για να έχεις υπέροχα πόδια. Άπλωσε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής μετά από το ντους, την αποτρίχωση και την ηλιοθεραπεία.
Extra tip: Αν υποφέρεις συχνά από φαγούρες και ερεθισμούς, αναζήτησε μια ειδική κρέμα (από το φαρμακείο).

4. Μαύρισμα
Αν θέλεις μαύρισμα με διάρκεια και, κυρίως, αν θέλεις υγιή και όμορφη επιδερμίδα, μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία. Θυμήσου κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου!
Extra tip: Για μαυρισμένα πόδια χωρίς να εκτεθείς στον ήλιο, δες τα βήματα για τη σωστή εφαρμογή των self-tanning προϊόντων.

5. Πεντικιούρ
Υπέροχα πόδια χωρίς περιποιημένα νύχια δεν γίνονται. Δες λοιπόν εδώ ιδέες για το καλοκαιρινό σου πεντικιούρ!