Τα καλοκαίρια βλέπεις πιο συχνά σπυράκια στην πλάτη σου; Ίσως κάνεις ένα από αυτά τα λάθη:

1. Δεν φοράς το σωστό αντηλιακό
Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και τάση ακμής, τότε είναι σημαντικό να διαλέξεις (όπως κάνεις και για το πρόσωπό σου) ένα αντηλιακό με μη λιπαρή σύνθεση. Μπορείς να βρεις επίσης στην αγορά αντηλιακά με σμηγματορρυθμιστική και αντιμικροβιακή δράση. Συμβουλεύσου τον φαρμακοποιό σου.

2. Χρησιμοποιείς λάθος αφρόλουτρο
Εκτός από το αντηλιακό σου, πρέπει να ξέρεις πως και η επιλογή του καθαριστικού σώματος είναι σημαντική. Ακόμα κι αν το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς τον χειμώνα δεν σου προκαλεί πρόβλημα, ίσως το καλοκαίρι να χρειάζεσαι ένα προϊόν με αντιακνεϊκή δράση.

3. Κάνεις πολύ συχνά απολέπιση
Αν πιστεύεις ότι τρίβοντας το σώμα σου με το σφουγγάρι απολέπισης καθημερινά ή κάνοντας peeling με ένα ειδικό προϊόν, θα αποφύγεις τα σπυράκια, πρέπει μάλλον να αναθεωρήσεις. Κι όμως, η συχνή απολέπιση είναι πιθανό να επιδεινώνει το πρόβλημα!

4. Φοράς συνθετικά μπλουζάκια
Τα στενά και συνθετικά ρούχα δεν «αναπνέουν» -και, μαζί με αυτά, δεν αναπνέει ούτε η επιδερμίδα σου. Προτίμησε λοιπόν βαμβακερά/λινά υφάσματα και προσπάθησε να κρατάς την επιδερμίδα σου καθαρή.

 

Θυμήσου: Κοκκινίλες και σπυράκια που συνοδεύονται από φαγούρα και εμφανίζονται κυρίως στο στήθος, τους ώμους και τα άκρα την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού (δηλαδή με την πρώτη έκθεσή μας στον ήλιο), μπορεί να οφείλονται σε ένα είδος φωτοαλλεργικής αντίδρασης, το πολύμορφο εξάνθημα εκ φωτός. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου.