Ειδικά αν έχεις βαμμένα (και, ακόμα περισσότερο, αν έχεις ξανθά) μαλλιά, θα παρατηρείς ότι το καλοκαίρι είναι συνήθως πιο ξηρά, άγρια, αφυδατωμένα. Το παθαίνω κι εγώ. Και να τι (προσπαθώ να) κάνω:

1. Τα ψεκάζω πάντα με αντηλιακό spray
Ακριβώς όπως η επιδερμίδα μας θέλει προστασία από τον ήλιο, έτσι θέλουν και τα μαλλιά μας. Τι δηλαδή; Επειδή δεν τσουρουφλίζονται και δεν κοκκινίζουν σημαίνει ότι αντέχουν την έκθεση με τις ώρες στον ήλιο;

2. Φοράω καπέλο/ μαντήλι στο κεφάλι μου.
Επειδή το αντηλιακό spray από μόνο του δεν κάνει θαύματα, προσπαθώ να τα προστατεύω ακόμα περισσότερο, κρύβοντάς τα από τον ήλιο.

3. Τα βρέχω πριν και μετά από το κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα.
Ειδικά αν πρόκειται για πισίνα, να θυμάσαι ότι, αν βρέξεις τα μαλλιά σου πριν βουτήξεις, αυτά θα «απορροφήσουν» λιγότερο χλώριο. Και, πάντα μα πάντα, κάνω ντους μόλις βγω από το νερό (το ίδιο και στη θάλασσα). Αν είσαι σε κάποια ανοργάνωτη παραλία, φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό βρύσης, για να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με αυτό μετά τις βουτιές!

4. Χρησιμοποιώ ένα color correcting σαμπουάν ανά μερικά λουσίματα.
Επειδή τα ξανθά μαλλιά έχουν την τάση να «πορτοκαλίζουν», αν θες να επαναφέρεις την «ψυχρή» απόχρωσή τους, μπορείς να προμηθευτείς ένα color correcting (ή «silver») σαμπουάν. Να η συμβουλή που μου έχει δώσει ο top colorist Νικόλας Βιλλιώτης: Λούσου μια φορά την εβδομάδα με ένα silver προϊόν, βάζοντας «δύο χέρια» σαμπουάν. Άφησε το δεύτερο χέρι για 5 λεπτά να δράσει και ξέπλυνε. Συνέχισε με τη μάσκα ή ό,τι άλλο προϊόν χρησιμοποιείς!

5. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου πιστολάκι και γενικώς δεν κάνω καθόλου styling.
Με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τα wannabe ατίθασα/φριζαρισμένα μπουκλάκια μου :p

 

doukissa nomikou fysika mallia