Τα υλικά:
½ μπανάνα
½ ώριμο αβοκάντο (αν το αγοράσεις σκληρό, θα χρειαστεί περίπου 1 εβδομάδα εκτός ψυγείου για να ωριμάσει)
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Λίγο γάλα
Plus: Μεμβράνη περιτυλίγματος, για να καλύψεις τα μαλλιά σου και να δράσει καλύτερα η μάσκα.
Η διαδικασία:
Ανάμειξε τα υλικά (πολτοποιώντας την μπανάνα και το αβοκάντο). Η ποσότητα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσεις έχει να κάνει με τη σύσταση που θέλεις να δώσεις στο μείγμα. Ο στόχος είναι να είναι αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί στα μαλλιά σου και αρκετά σφιχτό ώστε να μην «τρέχει». Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου τούφα τούφα, πιάσε τα με ένα κλάμερ και τύλιξέ τα με τη μεμβράνη. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια λούσου κανονικά.